Yerel Haber Girişi : 20 Ocak 2022 13:09

Erzurum’da tehlikeli artış

Erzurum’da tehlikeli artış

Vaka oranının yüzde 14 olarak kayıtlara geçtiği Erzurum’da, 1-7 Ocak tarihlerini kapsayan dönemde adeta rekor kırıldı.

Erzurum’da Covid vakaları artış kaydetmeye devam ediyor. 18-24 Aralık tarihleri arasında her 100 bin kişilik nüfusta görülen vaka oranının yüzde 14 olarak kayıtlara geçtiği Erzurum’da, 1-7 Ocak tarihlerini kapsayan dönemde ise adeta rekor kırıldı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın geçtiğimiz hafta yüzde 28,7 olarak açıkladığı Erzurum’daki vaka oranı, geride kalan bir haftalık dönemde katlanarak arttı ve yüzde 84,53’e kadar yükseldi. Erzurum’da 8-15 Ocak tarihleri arasında ise bu oranın yüzde 150’yi bulacağı ifade edilirken, Şubat ayında ise, 300 ve 400’lü rakamların rahatlıkla görülebileceği kaydedildi. Vakalardaki artış oranının sadece Erzurum’a has olmadığı, ancak genel gidişatın vahim olduğu bildirilirken, özellikle Omicron varyantının toplum sağlığını tehdit etmeyi sürdürdüğü dile getirildi.

 

BİR HAFTADA 8 KATLIK ARTIŞ

Erzurum’da konuyla ilgili olarak yetkililerden yapılan açıklamada; vaka sayılarındaki artışın dikkat çekici boyutlara ulaşabileceği bildirildi. Yetkililer, “Son bir ay içerisinde vaka sayıları puansal bazda katlanarak arttı ve artmaya da devam ediyor. Birer hafta arayla yapılan iki ayrı açıklamada, vaka sayılarının 8 kat arttığı gözlendi. Bu artışın devam edeceği muhakkak… Önemli olan hızlı tırmanışın önüne geçebilmektir. Bunun yolu da, maske, mesafe ve aşıdan geçiyor”

 

AŞI SAYESİNDE DİRENÇLİYİZ

Konu ile ilgililer, “Hali hazırda Erzurum’da aşılarını yaptırmamış olanların yanı sıra eksik aşısı olanlar var. Aşıya karşı alınan bu tavırdan bir an önce vazgeçilmeli ve aşılar tamamlanmalıdır. Çok daha hızlı bulaşabilen Omicron varyantına karşı şu anda sergilediğimiz direnç, tamamen aşı sayesinde. Aşı olmasaydı, şu anda hastanelerde ve yoğun bakım ünitelerinde hasta yatırılacak yer bile bulunamazdı” diye konuştular.