ÇEVRE Haber Girişi : 26 Haziran 2025 17:48

Kars'ta Orman Yangını Önlemleri: Girişler Yasaklandı

Kars'ta Orman Yangını Önlemleri: Girişler Yasaklandı
Kars'ta orman yangınlarını önlemek için Sarıkamış Soğuksu Tabiat Parkı dışındaki ormanlık alanlara girişler 1 Temmuz 2025'ten itibaren yasaklandı. İzin verilen mesire alanlarında da kısıtlamalar getirildi ve kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacak.

Kars Valiliği, orman yangınlarını önlemek amacıyla yeni tedbirler aldı. 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren Sarıkamış Soğuksu Tabiat Parkı dışındaki ormanlık alanlara giriş çıkışlar yasaklandı.

 

İzin verilen mesire alanlarına ise sabah 08.00'den önce ve akşam 19.00'dan sonra girilmesi durumunda vatandaşlara cezai işlem uygulanacak. Yer ateşi yakılması da yasaklandı. Valilikçe alınan kararlar arasında, 2025/1 nolu Kars İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Kararlarının uygulanmasına devam edilmesi de yer alıyor.

 

Ayrıca, izin verilen mesire alanlarında sadece belirlenen ocak veya mangal yerlerinde ateş yakılmasına izin verilecek. Kamping işletmeleri hariç, ormanlık alanlarda kamp yapmak ve çadır kurmak yasak. Ormanlık alanlara yakın yerlerde düzenlenecek düğün ve benzeri organizasyonlarda havai fişek ve dilek balonu gibi yanıcı madde kullanımı da yasaklandı. Avcı ve çobanların ateş yakması, anız, ot ve dal yakılması da yasak olup, bu kurallara uymayanlara yasal işlem uygulanacak.