Yerel Haber Girişi : 20 Ocak 2022 13:01

Malezya Putra Üniversitesi ile iş birlikleri yenilendi

Malezya Putra Üniversitesi ile iş birlikleri yenilendi
Malezya Putra Üniversitesi ile iş birlikleri yenilendi

Dünyadaki birçok üniversite ile iş birliği içerisinde olan ve çok sayıda protokol anlaşmaları bulunan Atatürk Üniversitesi, bu çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Malezya Putra Üniversitesi (Universiti Putra Malaysia-UPM) ile daha önce imzalanan protokolün kapsamını genişletti.
UPM Rektör Vekili Prof. Dr. Mohd Roslan Bin Sulaiman ve delegasyon ekibi, iki üniversite arasında akademik iş birliği faaliyetlerine etkinlik kazandırmak amacıyla Atatürk Üniversitesini ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile bir araya geldi. İki üniversite arasındaki ilişkilerin görüşüldüğü ziyarette, Rektör Çomaklı ile Malezya Putra Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sulaiman tarafından önceki yıllarda imzalanan ikili iş birliği protokolü yenilendi.
İmzalanan protokolle Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Biyoloji alanlarında yürütülmekte olan lisansüstü ortak diploma programlarının, İşletme, Ziraat ve Veterinerlik alanlarını da içine alacak şekilde genişletilmesi, öğretim üyesi ve öğrenci hareketliliğinin aktive edilmesi, ortak araştırma ve yayın kültürünün geliştirilmesi ile ortak bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi kararlaştırıldı.
Malezya Putra Üniversitesi yöneticilerini Atatürk Üniversitesinde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Rektör Çomaklı, iki üniversite arasında yıllar öncesine dayanan bir kardeşlik hukukunun olduğunu söyledi.
Rektör Çomaklı, “Malezya Putra Üniversitesi ile daha önce anlaşmaya varılan protokollerde şimdiye kadar herhangi bir aksaklık olmadı. Çalışmalarımız her anlamda sorunsuz ilerliyor. Genişletilen protokolle var olan ilişkilerimizi daha ileri seviyelere taşımak için çabalayacağız. İmzalanan bu anlaşmalarla birbirlerinin bilgi birikiminden faydalanan üniversitelerimiz diğer taraftan da Türkiye ve Malezya arasında bilimsel, kültürel ve ekonomik alanlarda köprü görevi yapıyor” dedi.
Ziyaretin ardından UPM delegasyonu, Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAYTAM) ve Hayvan Hastanesi başta olmak üzere Atatürk Üniversitesinin farklı birimlerine ziyaretler gerçekleştirdi.