Başakşehir'in yeni transferi Onur Bulut, Beşiktaş'taki performansından memnun olmadığını belirterek, Başakşehir'de başarılı olmak ve Avrupa kupalarında iddialı olmak istediğini açıkladı.
Başakşehir'in yeni transferi Onur Bulut, Beşiktaş'ta istediği performansı sergileyemediğini söyledi. 31 yaşındaki futbolcu, Avusturya'da düzenlenen kampta yaptığı açıklamada transferiyle ilgili görüşlerini paylaştı. Onur Bulut, Başakşehir'e gelmek istediğini uzun süredir dile getirdiğini ve Çağdaş Atan ile çalışma fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu belirtti. Alanyaspor ve Kayserispor'da birlikte çalıştıkları için Atan'ın futbol felsefesini iyi bildiğini ve kendisini rahat hissettiğini ifade etti.
Başakşehir'de istikrarlı bir şekilde 90 dakika oynayarak eski performansına dönmeyi hedeflediğini vurgulayan Onur Bulut, bu kulübün dört büyükten sonra Türkiye'nin en büyük kulübü olduğuna inandığını dile getirdi. Avrupa'da başarılı olmak istediklerini ve ilk 16'ya ya da ilk 8'e girmeyi hedeflediklerini söyledi. Kariyerinin burada bitmesinin kendisini rahatsız etmeyeceğini, Başakşehir'in büyük ve farklı bir kulüp olduğunu düşündüğünü belirtti.
Onur Bulut, Beşiktaş'taki 2,5 sezonluk dönemini değerlendirirken, ilk yarım sezonun iyi geçtiğini ancak sonrasında çeşitli nedenlerle istediği performansı sergileyemediğini söyledi. Takımla uyum sorunu yaşadığını ve bu nedenle başarılı olamadığını belirtti. Beşiktaş'ta ilk dönemlerde düzenli oynadığını, ancak geçen sezon istediği kadar süre alamadığını ve takımın da düşüş yaşadığını ifade etti. Teknik direktör değişikliklerinin de bu süreci etkilediğini sözlerine ekledi.
Onur Bulut, Çağdaş Atan'ın futbol mantalitesini ve çalışma isteğini beğendiğini, onunla tekrar çalışma fırsatı bulduğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Atan'ın futbol anlayışının kendi düşünceleriyle çok uyumlu olduğunu ve topa sahip olmanın, oyunu geriden kurmanın ve önde baskı yapmanın futbolun temelleri olduğuna inandığını belirtti. Başakşehir'in yeniden zirve yarışında yer alabileceğine inandığını ve futbolda her şeyin mümkün olduğunu vurguladı. Kayserispor'da Trabzonspor'a yaptığı asistin kariyerindeki dönüm noktası olduğunu ve bu maçtan sonra isminin duyulmaya başladığını söyledi. Beraber oynadığı en iyi oyuncunun Beşiktaş'ın yıldızı Rafa Silva olduğunu ve Almanya ile Türkiye arasındaki en büyük farkın futboldaki mantalite olduğunu ekledi.