Spor Haber Girişi : 10 Temmuz 2025 02:01

TFF'den yabancı oyuncu kuralına yeni düzenleme

TFF'den yabancı oyuncu kuralına yeni düzenleme
TFF, yabancı oyuncu kuralını değiştirerek 2002 doğumlu oyuncuları da kontenjana dahil etti. Bu değişiklikle, 2025-2026 sezonunda A takım listelerindeki 14 yabancı oyuncudan en az 2'sinin 2002 doğumlu olması gerekecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yabancı oyuncu kuralında değişikliğe gitti.

YABANCI OYUNCU KURALI DEĞİŞTİ

Daha önce 12+2 şeklinde uygulanan ve 2003 doğumlu oyuncuların kontenjana dahil edildiği kuralda değişiklik yapıldı. Yeni düzenlemeye göre, 2002 doğumlu oyuncular da kontenjana dahil edilebilecek. TFF'nin resmi açıklamasında, 'A Takım Listesine yazılabilecek 14 yabancı futbolcunun 12’si için herhangi bir yaş kriteri aranmaz. A Takım Listesine 14 yabancı futbolcu yazılması halinde, bu futbolculardan 2025-2026 sezonunda en az 2'sinin 01.01.2002 veya daha sonraki tarihte doğmuş olması zorunludur.' denildi.

KONTENJAN AYRINTILARI

A Takım Listesine yazılabilecek 14 yabancı futbolcu hakkının bir kısmının veya tamamının kullanılmaması, Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğuna sahip futbolcu sayısının fazla yazılmasına engel teşkil etmez. 2025-2026 sezonunda bu kapsamda sözleşme yapmış ve A Takım Listesine yazılmış 2002 yılı içerisinde doğmuş yabancı uyruklu futbolcular ile 1 sezondan fazla süreli sözleşme imzalanması halinde, bu futbolcular 2 sezon boyunca bu kurala tabi olarak A Takım Listesine yazılabilirler. 2026-2027 sezonunda ise 14 yabancı futbolcunun en az 4'ünün 01.01.2003 veya daha sonraki tarihte doğmuş olması zorunlu olacak.

TÜRKİYE A MİLLİ TAKIM ETKİSİ

Bu değişikliğin, Türk oyuncuların gelişimine ve A Milli Takım'ın performansına nasıl yansıyacağı merak konusu.