Ekonomi Haber Girişi : 08 Temmuz 2025 10:01

Ticaret Bakanlığı'ndan süt sektörüne 58,3 milyon TL ceza

Ticaret Bakanlığı'ndan süt sektörüne 58,3 milyon TL ceza
Ticaret Bakanlığı, süt sektöründe haksız ticari uygulamalar nedeniyle dört büyük şirkete toplam 58,3 milyon TL ceza uyguladı ve küçük üreticileri korumaya yönelik çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılında yürürlüğe giren düzenlemeler kapsamında süt sektöründe yaptığı denetimlerin sonuçlarını açıkladı. Açıklamada, üretici ve tedarikçilerin haksız ticari uygulamalara maruz kaldığı ve ödeme sürelerinde gecikmeler yaşandığı belirtildi.

HAKSIZ TİCARİ UYGULAMALARA KARŞI MÜCADELE

Bakanlık, özellikle küçük ölçekli süt üretici ve tedarikçilerini korumak amacıyla denetimler başlattı. Denetimler sonucunda, çiğ süt alımı yapan büyük ölçekli dört şirkete, toplam 58,3 milyon Türk lirası idari para cezası uygulandı. Bu cezalar, haksız ticari uygulamalarda bulundukları gerekçesiyle verildi.

KÜÇÜK ÜRETİCİLER KORUNUYOR

Ticaret Bakanlığı, tarım ve gıda üreticilerinin ticari faaliyetlerini olumsuz etkileyecek her türlü haksız ticari uygulamanın ve ödeme sürelerindeki gecikmelerin önlenmesine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı. Bakanlığın açıklamasında, küçük ölçekli üreticilerin korunmasının önemine dikkat çekildi.