Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzincan’a gelişinin 106. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali, mesajında Atatürk’ün Erzincan’a gelişinin 106. yıl dönümünü gururla kutladıklarını belirtti.
Vali Aydoğdu, mesajında 1 Temmuz 1919'da Erzincan'a gelen Atatürk'ün, şehrin kalbinde bir umut tohumu yeşerttiğini vurguladı. Erzincanlıların Atatürk'ü büyük bir sevinçle karşıladığını ve milli mücadeleye destek verdiğini hatırlattı. Aydoğdu, Erzincan'ın her karış toprağının mazinin şanlı izlerini taşıdığını ve geleceğe umutla baktığını ifade etti.
Vali, tüm Erzincanlıların ülkenin kalkınması ve güçlenmesi için çalıştığını belirterek, Atatürk'ün çizgisinden ayrılmadan, birlik ve beraberlik içinde Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceklerini söyledi. Aydoğdu, mesajını Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve şehitleri rahmetle anarak, gazileri minnet ve şükranla anarak sonlandırdı. Atatürk'ün ilimize ilk gelişinin 106. yıl dönümünü kutladığını ve tüm hemşerilerine selam ve saygılarını sunduğunu belirtti.
01.07.2025 10:22:49