Bahar kapıda bekliyor 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü önümüzdeki 5 gün için geçerli olan hava tahmin raporunu açıkladı.

Yağışlar Erzurum’u terk ediyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü önümüzdeki 5 gün için geçerli olan hava tahmin raporunu açıkladı. Buna göre; Erzurum’da bugün, yarın ve pazartesi günü hava çok bulutlu olacak. Kar yağışının beklenmediği Erzurum’da, Salı gününden itibaren yüzünü gösterecek olan güneşle birlikte hava sıcaklıkları da yükselişe geçmeye başlayacak. En düşük gece sıcaklığının sıfırın altında 9 dereceyle bugün kaydedileceği Erzurum’da, gece sıcaklıklarındaki düşüşe paralel olarak gündüz sıcaklıklarında ise yükseliş kaydedilecek. Önümüzdeki 5 günlük süre zarfında en düşük sıcaklığın 3 dereceyle yine bugün ölçüleceği Erzurum’da, hava sıcaklığı pazar ve pazartesi günü 4, Salı ve Çarşamba günü de 7 derece olacak. 

 

METREKAREYE 40 KİLO YAĞDI 

Mart ayı başından bu yana kar yağışının etkili olduğu ve neredeyse metrekareye 40 kilogramın üzerinden yağışın düştüğü Erzurum’da, Meteoroloji’nin hava raporu adeta ilaç gibi geldi. Yoğun kar yağışı sebebiyle son 20 gündür büyük aksaklıkların yaşandığı Erzurum’da, karla mücadele çalışmaları da yetersiz kaldı. Neredeyse her gün yağan kar yüzünden aksayan karla mücadele çalışmaları vatandaşa büyük sıkıntılar yaşatırken, süreçten en çok da çiftçiler memnun oldu. Kasım ayından Şubat ayı sonuna kadar kurak bir mevsim geçirildiğini anlatan üreticiler, “Mart ayında yağan bu kar olmasaydı, hepimizin hali haraptı. Bunun üzerine bol yağmurlu günleri de görürsek; daha çok rahat ederiz” dediler. 

 

SON 5 YILIN EN YAĞIŞLI MART’I

Erzurum, Meteorolojik verilere göre; son 5 yılın en yağışlı Mart ayını geçirdi. Yağışların yetersiz olmasının yanında hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği kış mevsiminde, Mart ayında düşen yağış miktarı gibi, hava sıcaklıklarındaki düşüş de dikkat çekti. Yaşları 70’in üzerinde Dadaşlar, Mart ayında yaşanan bu duruma şaşırmamak gerektiğini vurgulayarak, “Mart dediğin zaten böyle olur” yorumunu yaptılar.

 


26.03.2022 12:26:03