PROGRAMIN AMACI VE ÖZEL AMACI
Programın genel amacı, TRA1 Düzey 2 Bölgesi'nde faaliyet gösteren mikro/küçük işletmeler, kooperatifler ve üretici birliklerinin yeşil dönüşüme konu faaliyetlerinin Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş (SoGreen) Projesi önceliklerine katkı sağlayacak şekilde desteklenmesidir. Özel amacı ise, TRA1 Düzey 2 Bölgesi'nde et, süt, arıcılık, seracılık, tabii kaynaklar, yapı malzemeleri, turizm ve imalat sanayi gibi başat sektörlerde çevre dostu üretim ve döngüsel ekonomi temelli yeşil dönüşümün desteklenmesi; bu kapsamda çevreye duyarlı fiziki ve teknolojik yeşil altyapının iyileştirilmesi, katma değeri yüksek üretimin artırılması ve kadın ile gençlerin istihdamının teşvik edilmesidir.
ÇEVRESEL HEDEF VE BÜTÇE
AB 2020 Yeşil Taksonomi Tüzüğü'nde yer alan altı çevresel hedefinden en az biriyle uyumlu faaliyetler desteklenecektir. Yeşil Üretim, Döngüsel Ekonomi ve Kapsayıcı İstihdam Hızlandırıcı Hibe Desteği Programı için tahsis edilen toplam bütçe 30 milyon TL'dir. Bu program çerçevesinde verilecek destekler asgari 600 bin TL, azami 2 milyon TL olacaktır. Mikro ve küçük işletmeler için destek miktarı proje maliyetinin %50'sinden az ve %75'inden fazla; kooperatifler ve üretici birlikleri için ise %75'inden az ve %90'ından fazla olamayacaktır. Azami proje uygulama süresi 12 aydır.
BAŞVURU VE BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI
Destek taleplerinin KAYS üzerinden tamamlanması ve onaylanması için son başvuru tarihi 22 Ağustos 2025'tir. Taahhütnameler ise e-imzalı ya da ıslak imzalı olarak 29 Ağustos 2025 tarihi 18.00'a kadar KUDAKA'ya sunulmalıdır. Programa mikro işletmeler, küçük işletmeler, kooperatifler ve üretici birlikleri başvuru yapabilir. Bilgilendirme toplantıları 9 Temmuz'da Erzurum'da, 10 Temmuz'da Erzincan'da ve 11 Temmuz'da Bayburt'ta yapılacaktır.
03.07.2025 17:08:00