Uzman Çavuş Kani Obi son yolculuğuna uğurlandı

Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan Uzman Çavuş Kani Obi, Ordu'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Uzman Çavuş Kani Obi, memleketi Ordu'nun Korgan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin naaşı, Korgan Devlet Hastanesi morgundan alınarak Ordu Büyükşehir Belediyesi cenaze nakil aracıyla Çayırkent Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından, Türk bayrağına sarılı tabut askerlerin omuzlarında aynı mahallede bulunan Erocak Camisi’ne taşındı.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ İÇİN CENAZE TÖRENİ

Cenaze törenine, şehidin annesi Fatma Obi ve 8 kardeşinin yanı sıra Ordu Valisi Muammer Erol, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, AK Parti Ordu milletvekilleri Mahmut Özer, İbrahim Ufuk Kaynak ve Mustafa Hamarat, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, İl Emniyet Müdürü Ahmet Acar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SON YOLCULUK

Bekar olan 29 yaşındaki şehit Kani Obi’nin cenazesi, İl Müftüsü İsmail Çiçek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, Çayırkent Mahallesi’ndeki aile kabristanında dualarla toprağa verildi.

DEVLET YETKİLİLERİNİN KATILIMI

Şehidin annesi ve ailesinin yanı sıra, çok sayıda devlet yetkilisi de cenaze törenine katılarak şehide son görevlerini yerine getirdi.
10.07.2025 00:21:00