Yollar Erzurum’a nefes aldırdı

Erzurum’da araç sayısı arttıkça yeni ulaşım ağlarının kıymeti çok daha iyi anlaşılıyor.

Erzurum’da araç sayısı arttıkça yeni ulaşım ağlarının kıymeti çok daha iyi anlaşılıyor. Dört bir yönden genişleyen şehirde, nüfus artışı yaşanmasa da, motorlu taşıt sayısındaki artış dikkatlerden kaçmıyor. 130 bine yakın motorlu taşıtın kayıtlı olduğu Erzurum’da, bu rakamın sadece yarısından fazlasını binek otomobiller oluşturuyor, Minibüs, dolmuş ve ticari araçlarla birlikte 90 bine yakın trafiğe kayıtlı aracın merkezde seyrettiği şehirde, çoğu zaman mevcut ulaşım ağları bile ihtiyaca cevap vermekte zorlanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre yeni kazandırılan bulvarlar ve ulaşım ağları sayesinde trafik akışı büyük ölçüde rahatlarken, yakında iyi yeni yol daha hizmete giriyor. Şükrüpaşa ile Terminal Caddesi’ni doğrudan havalimanı yoluna bağlamayı düşünen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yeni bir ulaşım aksını ise, havalimanı yolundan doğrudan Yıldızkent’e uzanacak şekilde oluşturmayı planlıyor.

 

TRAFİK DERİN NEFES ALDI

Özellikle Şükrüpaşa, Hilalkent istikametine yönelik olarak yapılan yeni ulaşım ağları, şehir merkezindeki trafik yükünün hafifletilmesi noktasında büyük bir işlev üstlenirken, yine Barış Pınarı Köprüsü ise, Gürcükapı, Demirevler ve Gez Mahallesi güzergahına nefes aldırdı. Köprü yapılmadan önce Şükrüpaşa’ya geçiş için 50. Yıl Caddesini çift yönlü olarak kullanması gereken araçlar, şimdi sadece tek bir noktadan dönüş yaparak Şükrüpaşa’ya ulaşabiliyor. Yeni ulaşım ağları sayesinde şehir merkezindeki trafik akışı bir düzene kavuşurken, bu yollar bile günün belirli saatlerinde ihtiyacı karşılamaya yetmiyor.

 

VATANDAŞ YENİ YOL İSTİYOR

Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin yeni planlamalar ışığında mevcut yolları genişletmesini ve buna ilaveten yeni ulaşım ağları oluşturmasını isteyerek, “Hazır kent merkezinde dönüşüm çalışmaları varken, bu süreçte yeni yolları da aradan çıkarsınlar. Çünkü önümüzdeki 10 yıl içerisinde Erzurum’un buna çok daha fazla ihtiyacı olacak” dediler.

Temmuz ayı itibariyle her 6 kişiye bir taşıtın düştüğü Erzurum’da, yeni yollara duyulan ihtiyacın giderek artacağını söyleyerek, “Bu çalışmaların yanı sıra mevcut yollarda da bakım, genişletme ve yenileme çalışmaları yapılmalıdır” diye konuştular.


23.09.2022 10:42:27