Asgari ücret

Hükümetin asgari ücrete yaptığı yüzde otuzluk artış dün cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

Son altı ay içerisinde yapılan toplam artış böylece %70’e ulaşmış oldu. Elbette bu artış oranını zam diye ifade etmek çalışan kesime haksızlık olur ama meseleye bir de şu yönüyle bakacak olursak Altay içerisinde yüzde yetmişlik enflasyon farkı çalışan kesimi ezdirme açısından çok önemli bir artıştır diye düşünüyorum.

Bir de asgari ücretle ilgili olarak yanlış bir algı söz konusu oda asgari ücretin üzerinde sanki çalışılıyormuş gibi.

Bugün özel sektörde asgari ücretin çok çok üstünde maaş alan çalışanlar var. Kaldıki asgari ücretin 5500 TL olması demek hiç kimse bu ücretin altında çalıştırılamaz demek Buda doğal olarak çalışan kesimin nasıl bir koruma kalkanı altına alınmış olduğunu göstermeye yetiyor.

Gönül elbette bu rakamın üstünde maaş ödenmesini ister. Ama bunun Bir de işveren boyutu var. Böylesi durumlarda işverenin maliyetlerini azaltmaya yönelik adımlar atılırsa Yapılan artışların kıymeti çok daha fazla olur.

Son on gündür ekonomik açıdan yaşanan olumlu gelişmeler yaz sezonunda da turizm vesilesiyle canlanacak piyasalar petrolün uluslararası borsalarda düşüş kaydetmesi yakın bir zamanda işlerin yoluna gireceğinin işaretlerini veriyor.

Bu süreçte fiyatların sabitlenmesi enflasyonun da başarıla bilirse eğer aşağıya çakilmesi ile beraber ortaya tadından yenmeyecek bir Manzara çıkar.

Hayırlısı diyelim ve bekleyelim!