2024 mutluluk yılı olsun

 

Allah beterinden korusun yine de; çok zor bir yılı geride bıraktık. 
6 Şubat depremi, asrın felaketi olarak 2023 yılına damgasını vururken, Türkiye’nin içinde bulunduğu sancı ve sıkıntıları adeta zirvelere ulaştırdı. 
Depremin kaybına sebep olduğu on binlerce canın yanında, geride bıraktığı maddi hasar, ülkemiz için gerçekten de büyük bir probleme dönüştü. 
Zaten pandemi sonrası küresel ekonomik krizin etkileriyle uğraşan ülkemizde, depremin yaralarını sarmak için başlatılan seferberlik, önceliklerimizin değişmesine de neden oldu. 
Allah’a şükürler olsun; ülkemiz her badireyi atlatı, bunu da atlatacak ve üstesinden muhakkak gelecektir. Kaldı ki, depremin hemen ardından başlatılan yeniden ihşa ve inşa faaliyetleri kapsamında deprem konutları teslim edilmeye bile başlandı. 
2023 yılında bu durum bizim ülkemizi ilgilendiren durumken, Ekim ayında başlayan Gazze işgali, tüm dünyaya damgasını vurdu. 
Bebek, çocuk, kadın, ihtiyar ve genç ayrımı yapmadan masum on binlerce insanı katleden katil devlet İsrail, 2023 yılına bulaştırdığı kanla, zaten kanlı olan ellerini ve yüzünü bir kez daha kanla yıkadı. 
Tüm dünyada İsrail’e tepki var, ancak neylersiniz ki, katil devlet bu kıyımdan vazgeçmiyor. Çünkü arkasında şeytanın başı ABD var, İngiltere var. 
Umuyoruz 2024 yılında bu canilik sona erer ve bu katliamda doğrudan ya da dolaylı olarak pay sahibi bulunan herkes hesap verir. 
Özellikle Netanyahu’nun savaş suçları mahkemesinde yargılanması ve mahkum edilmesi, sadece İslam alemi için değil, insanlık için de büyük bir teselli kaynağı olur. 
Aslında sayıp sıralanacak çok şey var da, açıkçası 2023 yılını bu vesileyle bir kez daha hatırlamak istemeyiz, zaten ben de hatırlatmak istemem. 
Bu duygularım ve düşüncelerimle yeni yılın insanlık adına sevindirici ve güzel gelişmeleri beraberinde getirmesini diliyor, hepinizin yeni yılını kutluyorum.