ÖZEL HABER Haber Girişi : 23 Haziran 2022 14:54

5 gün 5 gece yağmur!

5 gün 5 gece yağmur!
Termometrelerin 30 dereceye yaklaştığı günlerin ardından Erzurum yeniden yağışlı günlere teslim oluyor.

Termometrelerin 30 dereceye yaklaştığı günlerin ardından Erzurum yeniden yağışlı günlere teslim oldu. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Erzurum’a önümüzdeki 5 gün için sağanak yağış uyarısında bulundu. Bugünden başlayarak önümüzdeki Pazartesi günü de dâhil olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı Erzurum’da, günün en yüksek sıcaklığı ise 23 derece ile Cumartesi ve Pazartesi günü ölçülecek. Meteorolojik tahmine göre; bugün 22 dereceye kadar düşmesi beklenen hava sıcaklığı, yarın yeniden yükselişe geçecek. Geçtiğimiz hafta gece hava sıcaklığının 13 dereceye kadar yükseldiği Erzurum’da, bu hafta boyunca sıcaklıklar 8 ile 9 derece arasında değişiklik gösterecek.

SICAKLIKLAR GİNİŞLİ-ÇIKIŞLI
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre; Erzurum’da bugün gece hava sıcaklığı 8, gündüz hava sıcaklığı 22 derece olacak. Cuma günü termometrelerin gündüz 23, gece ise 8 dereceyi göstereceği Erzurum’da, Cumartesi günü sıcaklık 18 derece olacak. Gece sıcaklığının yeniden düşüşe geçmeye başlayacağı hafta sonunda Pazar günü hava sıcaklığı 20, Pazartesi günü ise 23 derece olarak ölçülecek. Rüzgârın doğu, kuzey, kuzeybatı ve güneybatı istikametinden yer yer hafif şiddetle eseceği Erzurum’da, yağışlar bazı kesimlerde kuvvetli ve yerel sağanak halinde görülecek.

SICAKLAR TEMMUZ’DA GELİYOR
Meteoroloji uzmanları, Haziran ayından sonra kavurucu sıcakların tüm Türkiye’yi etkisi altına almasının beklendiğini dile getirerek, salı gününden sonra sıcaklıkların hissedilir düzeyde artış göstereceğini ve Temmuz ayında oldukça sıcak günlerin kapıyı çalacağını ifade ettiler.