5 ZORLU MAÇ

Erzurumspor’umuzu çok zorlu bir periyot bekliyor. Şu anda milli maç arasındayız ve sonrasında çıkacağımız ilk karşılaşma Sakaryaspor’la deplasmanda olacak. Çok zor bir maç olacak, çünkü rakibimiz güçlü bir rakip. Sonraki hafta kendi evimizde Gençlerbirliği ile maç yapacağız. Gençlerbirliği takımıda ligin favori ekiplerinden ve şu anda 4. Sırada. Ondan sonraki maçımız deplasmanda Çorum FK ile olacak. Ligde her ne kadar bizden aşağıda olsada, sonuçta bu yorucu süreçte zorlanacağımız bir maç olacak. Sonra Ümraniyespor’u evimizde ağırlayacak, ardından lider Eyüpspor’la deplasmanda karşılaşacağız. 
Yani bu beş maç normalde kazanarak gitsek 15 puan ediyor; ama işte hesap böyle yapılmıyor. Şu ana kadar 12 maç oynadık ve puanımız 16’ya ulaştı. Buda maç başına 1,3 puan falan ediyor. Ortalama üzerinden gidecek olursak, bu beş maçtan Erzurum’un payına en ez 5, en çok 7 puan düşecek. Ama işte futbolda her şey teorideki gibi kolay olmuyor. 
Bizim bu beş maçtan en az 10 puanla ayrılmamız gerekiyor ki, ligin ilk yarısını sorunsuz bir biçimde tamamlamış olalım. Normal şartlarda ilk yarıyı en az 20 puanla tamamlamakta kötü bir sonuç değil ama maalesef yeterlide değil.
Bu yüzden sıraladığım bu maçlarda takımımızın canını dişine takarak mücadele etmesi ve bu periyot sonunda en az 10 puan toplaması gerekiyor. Hakan Kutlu hocanın planını ona göre yapacağı muhakkak; futbolcularımızda aynı şevk ve hırsla bu maçlara asılırlarsa, ikinci yarıya avantajlı bir biçimde başlarız. Aksi halde kaybettiğimiz her puanı sezon sonunda fellik fellik arar dururuz.