GÜNDEM Haber Girişi : 10 Ekim 2022 08:07

6-8 Ekim olaylarında şehit olan Hüseyin Hatipoğlu'nun babası: 'Oğlumun kanı yerde kalmadı, vatan sağolsun'

6-8 Ekim olaylarında şehit olan Hüseyin Hatipoğlu'nun babası: 'Oğlumun kanı yerde kalmadı, vatan sağolsun'

6-8 Ekim 2014'te olaylarında Bingöl’de şehit olan Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu, saldırının 8. yıldönümünde memleketi Amasya’da baba ocağında dualarla anıldı. Şehit babası İlyas Hatipoğlu, “Oğlumun kanı yerde kalmadı, vatan sağolsun. İnşallah sorumlular cezasını çekecek” dedi.

HDP'nin çağrısı üzerine 6-8 Ekim 2014'te terör örgütü PKK yandaşlarının Kobani bahanesiyle gerçekleştirdiği kanlı olaylarda Bingöl'de şehit olan 2 polisten Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu, saldırının 8. yıldönümünde memleketi Amasya'da adını taşıyan baba ocağında dualarla anıldı. 

Odası hatıra fotoğraflarıyla donatıldı

Şehit başkomiserin saldırıdan önce adını kendisinin verdiği baba ocağı ‘Şüheda Apartmanı'nın ismi ailesi tarafından ‘Şehit Hüseyin Hatipoğlu Apartmanı' olarak değiştirildi. Evin bir odası da görev yaptığı Ordu ve Bingöl'de çekilen hatıra fotoğrafları ile eşyalarıyla donatıldı.

Eli kanlı teröristin yakalandığı haberini Atalay Ürker'den almışlardı

IŞİD saldırısı altındaki Kobani'ye destek bahanesiyle başlayan olaylarda dönemin Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve yanındakilere düzenlenen saldırıda Ürker ağır yaralanırken, yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olmuştu. Geride acılı bir eş ile bir kız çocuğu bırakan Hatipoğlu'nun anne ve babası geçen yıl oğullarının katili turuncu kategorideki teröristin yakalandığı haberini telefonla arayan Atalay Ürker'den almıştı.

“Bizde Türk-Kürt ayrımı diye birşey yok”

8 yıl önce yaşanan kanlı eylemlere sebep olanların başında Selahattin Demirtaş ve HDP yöneticilerinin geldiğini belirten İlyas Hatipoğlu, “Bizde Türk-Kürt ayrımı diye bir şey yok. Çağrıyı yapanlar belli. Onlar sokağa davet etmeseydi bu yaşananların hiçbirisi belki olmayacaktı. Herkes kardeş kardeş yaşayacaktı. İnşallah sorumlular cezasını çekecek” diye konuştu.

Şehitler için dua edildi

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve beraberindeki yetkililerle şehit başkomiserin babası İlyas Hatipoğlu ile annesi Adeviye Hatipoğlu'na ziyarette bulundu. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından vatan toprağı uğruna canlarını feda eden şehitler için dua edildi.

Yasin Börü ve arkadaşları da unutulmadı

Uzun namlulu silah, molotofkokteyli, havai fişek, taş ve sopalarla kamu binalarına ve araçlarına, vatandaşların evlerine, iş yerleri ile araçlarına zarar verildiği 6-8 Ekim olaylarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi halkının ayaklanma için kışkırtıldığını hatırlatan Vali Mustafa Masatlı, 2 polis şehit olurken, 35 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 760'tan fazla da yaralının olduğunu söyledi. Yasin Börü ve arkadaşlarının da bu saldırılarda linç edildiğine dikkat çeken Mustafa Masatlı, “16 yaşındaki bir çocuk 3 arkadaşıyla birlikte yardım dağıtırken bu canilerin saldırısına uğrayıp linç edilerek hayatlarını kaybetti. Onlara da Allah'tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Vali Masatlı: “Bu memlekete kendini ait hisseden insanlarımız bizim baş tacımız”

Yaşanan olayların tekrarlanmaması için birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemine vurgu yapan Masatlı, “Bu memlekete kendini bağlı ve ait hisseden, bu memlekette ilelebet yaşamayı niyet eden bütün insanlarımız bizim baş tacımız” ifadelerini kullandı.