6 ay içinde…

BETİMAR Araştırma şirketi seçimin ardından yaptığı kamuoyu araştırmasının sonuçlarını açıklamış. Anket yaptığı kişilere, Kemal Kılıçdaroğlu gitsin mi kalsın mı diye soran şirket, cevapları harmanlamış ve analiz etmiş. Sonuç ne çıkmış biliyor musunuz? Yüzde 62,4 oranında katılımcı, Kılıçdaroğlu’nun bir an önce istifa etmesi gerektiğini söylemiş. Anlayabilene bu araştırmanın sonuçları çok bile ama işte Kılıçdaroğlu’nda bu sonuçların hangi mesajı verdiğini anlayabilecek bir irade yok. Aslında irade var da, işine gelmiyor desek daha doğru olur. 
Seçimlere iki ay kala bile söylemiştim ben bunu ve demiştim ki, seçim sonuçları masacılar için hayal kırıklığı olacak ve seçimlerden sonra bunlar birbirlerine düşecek diye. Nitekim yanılmadım, aslına bakarsanız bu öyle çokta kabiliyet gerektiren bir öngörü de değildi zaten. 
Kafası ortalama çalışan her insan bunu görürdü, fakat anlaşılan o ki, göremeyenler olmuş. Benim bakış açım normalden biraz farklıydı, çünkü ben senelerdir zaten siyasetin içerisindeyim. Partilerdeki işleyişi, seçmen psikolojisini, neyi doğru neyin yanlış olduğunu, hangi adımın ne zaman atılması gerektiğini az çok bilen birisiyim. 
Seçim sürecinde de zaten muhalefetin attığı adımlar üzerinden baktım meseleye ve öngörümü de öyle paylaştım. 
Bakın mesela bir öngörümü daha paylaşayım sizlerle, ben diyorum ki, İYİ Parti başta olmak üzere Deva, Gelecek ve Saadet Partisi’nden kopmalar yaşanacak. Bu kopmaların kanalize olacağı partilerse AK Parti, MHP ve Refah partisi olacak. İsterseniz tarih aralığı da vereyim. Bu dediklerim önümüzdeki 6 ay içerisinde gerçekleşecek ve Cumhur İttifakı’nın Meclis aritmetiği yine Cumhur İttifakı lehine değişecek. Neden diye soracak olursanız, ben bunların ciğerlerini biliyorum.