ÖZEL HABER Haber Girişi : 16 Kasım 2023 12:21

ABB Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Musa Çakır: Bunlarda zerre akıl yok! 

ABB Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Musa Çakır: Bunlarda zerre akıl yok! 

Anadolu Basın Birliği (ABB) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Musa Çakır, “Müessif her olayda Erzurum’u hedef göstermeye çalışmak, olsa olsa akıl tutulmasıdır” dedi. 
ABB Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Musa Çakır, Erzurum’da “Yağ Akımı” diye tanınan ve sosyal medyadaki paylaşımlarıyla dikkat çeken bir dönercinin M. Kemal Atatürk’le ilgili olarak kullandığı ifadelerin ancak o şahsın kendisini bağlayacağını söyledi. Konuyla ilgili olarak sosyal medyada yer bulan tartışmaların merkezine art niyetli bir takım çevrelerce Erzurum’un oturtulmaya çalışıldığının altını çizen Mehmet Musa Çakır, “Münferit bir olay yüzünden Erzurum’u diline dolayan ve kendilerini sözde fenomen olarak lanse eden bazı akılsızlar, Cumhuriyet’i kuran bu şehri Cumhuriyet düşmanı olarak göstermeye çalışıyor. Bu kabul edilemez bir durum ve tutumdur” dedi. 

ERZURUM CUMHURİYET’İN ÖZÜDÜR
Bir işletmecinin canlı yayında sarf ettiği cümlelerin o kişinin kendisini bağlayacağını, bir şehrin ya da o şehirde yaşayan insanlarla asla bağdaştırılamayacağını kaydeden Başkan Çakır, “Bu hadise üzerinden siyasi çıkarımlarda bile bulunan, hatta ve hatta Erzurum’u Cumhuriyet ve Cumhuriyet’in temel değerlerinin karşısında olan bir şehirmiş algısı oluşturmaya çalışanlar var. Herkes bilmelidir ki, Erzurum bu vatanın ön sözüdür, mihenk taşıdır, kalesi ve burcudur. Erzurum, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş harcını karan, Cumhuriyet’i kuran anlayışın vücut bulduğu bir şehirdir. Dolayısıyla Erzurum Cumhuriyet’in özüdür, izidir. Kaldı ki, Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi Erzurum’dan başlatmış olması da tesadüfi değildir. Müessif bir olay yüzünden Erzurum’u hedef almak ve bu kadim şehri karalamaya kalkışmak, en hafif tabirle akıl tutulmasıdır, zekâda geriliktir, şuursuzluktur, fikir bulantısıdır. Hiç kimse bu şehrin ve Dadaş’ın vatan sevgisini, Cumhuriyet bilincini sorgulamaya ve soruşturmaya kalkmasın!” ifadelerini kullandı.