Aday kim olacak?

Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. İlaveten bugün 6’lı masanın adayının açıklanacağı gün... CHP ile İYİ Parti arasında gerginlik ve çekişmelerle geçen bir sürecin ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı açıklanır mı, bugün hep birlikte göreceğiz. Ama ben 6’lı masanın adayının Kılıçdaroğlu olacağına pek ihtimal vermiyorum. Meral Akşener’le Kılıçdaroğlu, CHP ile İYİ Parti arasındaki çekişmeleri ise danışıklı birer dövüş olarak değerlendiriyorum. Yani Kılıçdaroğlu değil de, 6’lı masanın adayı bir başka isim olursa, hiç şaşırmam. Hele hele bu isim bir büyükşehirimizin belediye başkanı olursa, ona da şaşırmam. 

Bekleyip bakalım, torbadan kim çıka, kim kala…

 

 

Böyle yardım olmaz… 

Yurdun her yanında olduğu gibi, Erzurum’da da bir takım yardım kuruluşları var. Dernek çatısı altında gösterilen bu faaliyetlerden bazıları takdiri sonuna kadar hak ederken, bazılarının ise, ağızlarına resmen kürekle vurası geliyor insanın.

Yani yardım yapılan ailelerin fotoğraflarını boy boy paylaşıp poz vermenin alemi nedir, anlamı nedir? İnsanları rencide etmenin maksadı nedir, hedefi nedir? Yaptınız mı bu yardımları, yapın ve susun! Öyle bir susun ki, kendinizin bile haberi olmasın bu işten. Yardım böyle yapılır, yoksa olayı şova çevirmek yardım değil, ahlaksızlığın daniskasıdır.