Adayların hali

Çok yerel seçim görmüş birisi olarak ben şunu anlamıyorum. Adayların projeleri olur, çılgın hamleleri olur- du. Ama şimdi bakıyorum da, hiçbir adayın göze görünür, die dokunur bir projesi yok. Varsa yoksa genel siyaset üzerinden seçim çalışması yapılıyor Erzurum’da. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in açıkladığı projeler de olmasa, seçim öncesi dönemde miyiz, normal bir dönemde miyiz, onu bile kestiremeyeceğiz nerdeyse. 
Bu durum benim gibi başkalarının da dikkatini çekmiş midir bilmem, ama bir erel seçim süreci böyle olmamalı ve böyle geçirilmemeli. 
Adaylar bu kadar umursuz, bu kadar hedefsiz ve vizyonsuz da olmamalı. İlçelerin tamamına bakıyorum, 20 ilçenin tamamına göz atıyorum, ortada hiçbir şey yok. Belediyelerin rutin hizmeti haline gelen işleri bile seçmenlere vaat olarak sıralamanın alışkanlık haline geldiği günümüzde, aslında siyaseten bir gerçek de ortaya çıkmış oluyor. Herkes birbirinin kanadıyla uçuyor. Örneğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kanatları tam 22 yıldır kendi il başkanlarını, belediye başkanlarını, milletvekillerini, bakanlarını, adaylarını, aday adaylarını uçurmaya hep yetti, yine yetiyor. Parti liderleri bir rüzgâr estiriyor, adaylarını arkasından sürüklüyor. Ama tamam da, genel başkanların kanatları da sonuna kadar kullanılmaz ki canım! Adayların da az bir şey gayretleri olsun yani, projeleri olsun, ağızları iki çift lafı bir araya getirebilsin, biz de diyelim ki, var bunların da bir hayali… Ama ne yaparsınız ki, yok öyle bir durum. Lider tamam desin, insanlar oy versin, koltuk bunların önüne gelsin de, nasıl gelirse gelsin. Gerisi zaten hikaye.