ADAYLIK-ADAMLIK

Geçenlerde yazmıştım; Erzurumspor kongresi öncesinde sosyal medya dambur dumbur ama ortada bir şey yok.
Benim en çok ayar olduğum konu ise, sosyal medyada telafuz edilen bir takım isimlerin manzarayı sadece seyretmekle yetiniyor olmaları. 
Onlaradq hak veriyorum diyeceğim ama konu Erzurumspor olunca onların böyle nir haklarının olmadığını düşünüyorum.
Şöyle ki; mesela sosyal medyada deseler ki, Kasım Akan başkanlığa aday. Ama Kasım Akan’ın böyle bir düşüncesi yok. Şimdi bu durumda Kasım Akan’ın çıkıp böyle bir düşüncesinin olmadığını söylemesi gerekmez mi?
Normal şartlarda evet gerekir. Ama Kasım Akan, isminin sürekli konuşulmasından öyle bir keyif alıyor ki, sanalda olsa bu rüya hiç bitmesin istiyor. 
Çünkü isim yapıyor, reklam yapıyor, ismine yatırım yapıyor. 
Erzurumspor’la ismi birlikte anılan kişi veya kişilerin düşündüklerine zaten bu. İsmimiz konuşuluyor diye nasılsa aday olacak değiliz. Ne kadar çok konuşulursa o kadar iyi düşüncesindeler. 
Yoksa hepimiz biliyoruz ki adı geçen kişi veya kişilerin böyle bir kapasiteside yok yöneticilik maharetide yok. Onlar gördükleri sanal rüya hiç bitmesin istiyorlar. 
Ben kendi adıma konuşayım; gazetemizde onlara böyle bir keyfi yaşatmadık. Elimizde isim olmasına rağmen bile paylaşmadık. Çünkü paylaşmış olsaydık, egolarına ve reklam yapma çabalarına alet olmuş olacaktık. 
Diyeceğim son söz şu ki, isismleri başkan adaylığı için geçenler eğer böyle bir niyet taşımıyor iseler, bu saçmalığa bir son versin ve çıkıp kamuoyunu bilgilendirsinler. Çünkü adaylık değil tam tersine adamlık bunu gerektirir.