Yerel Haber Girişi : 17 Mart 2023 11:07

Adıyaman’da ESKİ rüzgârı 

Adıyaman’da ESKİ rüzgârı 
Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, deprem felaketine uğrayan Adıyaman’da harika işler çıkartmaya devam ediyor.
Adıyaman’da ESKİ rüzgârı 

100’den fazla personel ve onlarca iş makinasıyla deprem bölgesindeki çalışmalarını sürdüren ESKİ ekipleri, yıkıma uğrayan şehirde altyapı sorunlarının neredeyse tamamını çözüme kavuşturdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla depremin hemen ardından bölgeye hareket eden ekipler, yaklaşık 40 gündür bir an olsun boş durmuyor. Şehrin içme suyundan altyapısına, şehir şebeke hatlarından kırsal şebeke hatlarına varıncaya kadar depremden olumsuz etkilenen bütün hatları yenileyen ESKİ ekipleri, konteyner ve çadır kentlerdeki altyapı ihtiyaçlarını da giderdi. 

DADAŞLARA TEŞEKKÜR EDİYORLAR 
Ekipleriyle deprem bölgesinde adeta hazır kıta görev yapan ESKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, 7/24 esasıyla görev yaparken, Adıyamanlı depremzedelerin gönlünde taht kurmayı da başardı. Şehrin dört bir yanında Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ araçlarıyla yüzlerce personelini gören depremzede vatandaşlar, “Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve her anımızda yanımızda olan Dadaşlara ve Erzurum Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. Her yerde Erzurum ekipleri var, Büyükşehir çalışanları var. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dediler. 

HAYAT NORMALE DÖNENE KADAR… 
Aynı zamanda Adıyaman’ın Afet Koordinasyon Merkezine başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, Adıyaman’da hayat normale dönünceye kadar bölgede kalmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Sekmen, “Altyapısından üstyapısına varıncaya kadar Adıyaman bizim kontrolümüzde ve kesinlikle emin ellerde. Buradaki depremzede kardeşlerimizin ne ihtiyacı varsa elimizden geldiğince gideriyor, yalız bırakmıyoruz” dedi.