ÖZEL HABER Haber Girişi : 20 Şubat 2023 09:59

Adıyaman emin ellerde 

Adıyaman emin ellerde 
Deprem bölgesi Adıyaman’ın dört bir yanında Erzurum rüzgarları esiyor. 
Adıyaman emin ellerde 

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen deprem felaketinin ardından bölgede seferberlik ilan edilirken, Adıyaman’ın afet koordinasyon görevi ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e verildi. Erzurum Valisi Okay Memiş’in de Koordinatör Vali olarak Hatay’a atandığı süreç, Adıyaman’daki yönetimiyle adeta dillere destan oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in kurulan Afet Koordinasyon Merkezi Başkanı olduğu Adıyaman’a, bakanların biri gidiyor, biri geliyor. Adıyaman Üniversitesi’nde üs kuran Başkan Mehmet Sekmen, şehre gelen bakanları ağırlamakla kalmıyor, onlara arama-kurtarma, enkaz kaldırma ve yeni yerleşim yerleri oluşturma yönündeki çalışmalar hakkında sürekli rapor veriyor. 

BAKANLARIN BİRİ GİDİYOR, BİRİ GELİYOR 
Adıyaman’da önceki gün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bir araya gelen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, koordine ettiği merkezin çalışmaları hakkında Bakan Karaismailoğlu’nu bilgilendirirken, yine AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile de kapsamlı bir toplantı yaptı. 
Enkaz altında hayatını kaybedenlerden, yaralı olarak kurtulanlara, şehirde devam eden alt ve üstyapı çalışmalarından enkaz kaldırma faaliyetlerine varıncaya kadar birçok konuda kapsamlı bir sunum yapan Mehmet Sekmen, zaman zaman Adıyamanlı vatandaşlarla da bir araya geldi. 

ADIYAMAN’DA ERZURUM MUTLULUĞU 
Depremzede vatandaşların her türlü ihtiyacının karşılanması için Afet Koordinasyon Merkezi’ndeki tüm imkanları seferber eden Başkan Mehmet Sekmen, Adıyamanlı vatandaşların gönlüne de taht kurdu. Adıyamanlı vatandaşlar, Erzurum’dan gördükleri yakın ilgi ve alakadan duydukları mutluluğu ifade ederek, “Dadaşlara minnettarız. Devletimizin sağladığı tüm imkanlarla bizim için seferber oldular” diye konuştular.