Ağzımıza bal çaldılar

Kazım Karabekir Stadyumu’nun saha zemininin maç için uygun olduğu dün yapılan son inceleme ile anlaşılmış. Güzel bir haber tabi, ama üzücü olan şu ki, şehrimizin en büyük beklentilerinden birisi olan stadyum sorunu halen daha çözülebilmiş değil. Stadyumun üstü kapanacaktı, modernize edilecekti falan derken, aradan yine aylar geçti ve Erzurum olarak biz yine hayal kırıklığına uğrayan taraf olduk.

Dün Türkiye’de yeni yapılan stadyumlarla ilgili olarak yaptığım araştırmada gördüm ki, Erzurum’un gerçekten de ekmeğinin tuzu yok. TOKİ, birçok şehre o kadar güzel stadyumlar yapmış ki, insan bakmaya kıyamıyor. Ama söz konusu Erzurum olunca, kimse de dönüp bu şehre bakamıyor.

Halbuki geçen yıl bu zamanlar stadyumumuzun üzerinin kapatılacağını ve çok şık bir görünüme kavuşacağını Erzurum tabiriyle şoşartarak anlatıyorduk. Geldiğimiz nokta itibariyle bırakın üstünün kapanması, bir tek çivi bile çakılmadı yeni planlama kapsamında.

Ne diyebilirim ki!

Erzurum’un da işte böyle bir talihsizliği var. Erzurum’un ağzına gelen bal çalıyor, giden bal çalıyor ama ne hikmetse Erzurumlu bu balın tadını bir türlü alamıyor. Yemiyor, yemiş gibi yapıyor, doymuyor, doymuş gibi yapıyor. Bu minvalde ben bu satırları bakanlığa bir sitem olarak karalıyorum. Umuyorum, şehrimizin talihsizliği bu stadyum vesilesiyle bir kez daha tescillenmiş olmaz. Kim bilir, bakarsınız umudumuzu yeniden yeşertir Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu. 

Kim bilir…