AHMET DAL

Erzurumspor’da geçen sezon durumlar istenilen gibi gitmedi. Talihsiz olaylar yaşandı. Bunun yüzünden taraftar, takıma sinirli. Mavi beyazlı ekip, bu sezon öyle bir top oynamalı ki, tüm taraftarların umudunu beklenenin üstüne çıkarıp, ağızları açık bırakmalı.

Ahmet Dal geçtiğimiz günlerde başkanlığa getirildi. Kongrede taraftarları geri kazanmayı, bu sene süper lige çıkmak istediğini belirtti. Eğer transfer tahtası açılırsa ve kaliteli transferler yapılırsa, bu sene çıkmak için en büyük adaylardan biri olur Erzurumspor.  Bunun için taraftar takıma barışmalı, kenetlenmeli ve takımın her daim yanında olması gerekiyor.

Kabul edelim, Ömer Düzgün iyi niyetli bir kulüp başkanıydı ama dengeleri yeterince bilmiyordu.  İstemeyerek de olsa bazen taraftarı hiddetlendiriyor ve ortaya çıkan öfkeyi bastırmakta da güçlük çekebiliyordu.

Bu yanlış psikoloji yönetimi sebebiyle camiada oluşan küskünlük ve kırılganlık hali zamanla zor kontrol edilebilir bir kitleye dönüştü. Nitekim birçok maçın daha ilk dakikalarında istifa çağrılarıyla karşılaştı Ömer Düzgün. Çünkü bu anlık bir tepkinin sonucu değil, birikmişliğin bir eseriydi.

Her neyse, bu saatten sonra bunları konuşmanın bir anlamı yok. Önemli olan bundan sonrası ve Ahmet Dal’ın bu saatten sonra ne yapacağıdır.

Ben şahsen bu hususta müsterihim ve Ahmet Dal’ın süreci çok iyi yöneteceğine inanıyorum.