AK Parti neyi bekliyor? 

Seçim 14 Mayıs’ta ve hazırlıklar başladı. Tabi bundan sonraki günlerde milletvekili aday adaylığı için başvurular başlayacak. Partiler bu süreci nasıl değerlendirecek, bekleyip göreceğiz, ama şunun altını özellikle çiziyorum; yeni yüzler lazım, yeni isimler gerek. AK Parti özelinde söylemek gerekirse, İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu güzel bir tercih oldu, iyi de oldu. 
Ama bir hakikat var ki, seçime çok kısa bir süre var ve artık şu hayırlı olsun ziyaretlerine bir an önce son verilmeli. İbrahim Küçükoğlu acilen yönetimini açıklamalı, yol haritasını oluşturmalı ve kollarını sıvamalıdır. 
Ben atandığı gün bile söyledim, bazı ilçe başkanları var ki, onlarla seçime değil, bal yemeye bile gidilmez! Yola çıkmadan önce onları bir kere kenara almalı, yerine yeni ve enerjik isimler getirilmelidir. Yönetim Kurulu acilen oluşturulmalı ve ahenk içerisinde yürütülmesi gereken çalışmalara start verilmelidir. 
Bir yanlışın altını çizmek gerekirse; AK Parti İl Başkanlığında madem bir değişim olacaktı, bunu en başında yapmak gerekirdi. Çok gecikti, çok bekledi. Mehmet Emin Öz’ün istifa edeceği belliydi, bugüne kadar beklenmemeliydi. 
Neyse olan oldu ve bu saatten sonra yapacak bir şey de yok. İbrahim Küçükoğlu bugün itibariyle artık hayırlı olsun faslını bırakıp, seçim yol haritasını oluşturmalıdır. Bu arada milletvekili adaylığı için il başkanlığını su yoluna döndürmeye gerek yok, çünkü parti genel merkezinin il başkanlıklarını dikkate aldıkları yok. Genel merkez ne diyorsa, öyle oluyor.