AKŞENER’İN TEPKİSİ 

CHP’nin İstanbul İl Başkanı var ya! 

Bildiğiniz üzere üç ayrı suçtan 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan Kaftancıoğlu hakkındaki kararı Yargıtay da onamıştı. 

Ben süreçte en çok da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tepkisini merak ediyorum ki, tam da beklediğim gibiydi. 

Milliyetçilikten dem vuran bir parti lideri, silahlı terör örgütü propagandası yapmak, Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağılamak, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek suçlarından hüküm giyen birisisine sahip çıktı. Üstelik de “adil yargılanma” hatırlatmasında bulundu. 

Anlamadığım mesele şu: 

Silahlı terör örgütlerinin üyelerine güzelleme yapan bir siyasetçinin ceza almış olması Akşener’i niye bu kadar rahatsız eder ki?

Türkiye Cumhuriyeti devletini küçük düşürmeye ve aşağılamaya yeltenmiş bir siyasetçinin hüküm giymiş olması, acaba niye bu kadar üzer ki Meral hanımı?

Yani benim gönlüm şunu arzu ederdi:

Meral Akşener demeliydi ki: “Aynı ittifak içinde bulunuyor olsak bile teröre ve teröristlere güzelleme yapan hiç kimseye müsamaha gösteremeyiz!”

Biliyor musunuz?

Ben tam da bunu yazarken, aklıma bir anda 6’lı masa geldi.

Ve de o masanın görünmeyen ortağı HDP.

Dedim ki kendi kendime: “Yahu İbrahim! Turpun büyüğünden salata yapmaya çalışan bir lider, salatanın içine karışmış olan çöpü umursar mı hiç?” 

Öyle ya… 

Canan Kaftancıoğlu’na sıra gelinceye kadaaaarrr… 

 

*** 

 

Konumuzla hiçbir ilgisi yok, sadece hoşuma gittiği için paylaşıyorum, o kadar! 

 

Biri Polonyalı biri Çekoslovakyalı iki köpek varmış. Ortak sınırda buluşmuşlar. Her ikisi de diğer tarafa gidiyormuş.

Polonyalı köpek, "Senin ülkene gidiyorum, çünkü karnım aç. Geçen hafta sadece bir kemik çorbası ve bir patates kabuğu yedim. Sen ne diye benim ülkeme gelmek istiyorsun ki?" demiş.

Çekoslovak köpekse, "Havlayabilmek istiyorum" diye cevap vermiş...