ÖZEL HABER Haber Girişi : 12 Ocak 2024 09:12

Aksu’dan adaylara çağrı

Aksu’dan adaylara çağrı
Bu tavsiyeler yerel seçimler öncesinde belediye başkan adaylarının ilgisini fazlasıyla çekebilir.

Erzurumlu usta Gazeteci Vahdet Nafiz Aksu, yerel seçimler öncesinde ileri teknoloji odaklı şehrin yerel kalkınma, zenginleşme ve üretim seferberliği önerisinde bulundu. Aksu, “Erzurum'u beyin gücü sektörleri için odak şehir yapabilir miyiz?" sorusuna mutlaka cevaplar aranması gerektiğinin altını çizerek, belediye yönetimlerine talip olan adaylara yönelik tavsiyelerini sıraladı. 
Vahdet Nafiz Aksu, “Değerli adaylarımız, gündelik genel ülke gündemini elbette dikkatle takip edecekler. Temel ülke meseleleri hakkında görüşleri, analizleri, değerlendirmeleri elbette olacak. Ama seçim gezilerinde, ev toplantılarında, TV programlarında öncelik vermeleri gereken mesele 'ileri teknoloji odaklı şehrin yerel kalkınma, zenginleşme ve üretim seferberliği' olmalıdır” dedi. 

ADAYLARA TAVSİYELER 
Seçim arifesinde medyadan şehir gündemini takip etmeye çalıştığını ve adayların fikirlerinden yararlanmaya çaba gösterdiğini kaydeden Aksu, eski makaleleri arasında önceki seçim yazılarından birisinin dikkatini çektiğini söyledi. O yazıda; şehrin gelecek 10-20 yılıyla ilgili temel konularda fikirler üretip, bunu seçmenle paylaşmanın belediye başkan adaylarının önceliği olması gerektiğini dile getiren Vahdet Nafiz Aksu, “Bugün buna, altını kırmızı kalemle çizerek şehri depreme hazır hale getirme iradesini de eklemeliyiz. Yüzyılın yeni kalkınma anlayışında doğal olumsuzluklar artık ülkelerin, bölgelerin, kentlerin değiştirilemez kara yazgısı olmaktan çıktı. Kalkınma yoluna baş koyan şehirlerin yol haritalarında Mikro Elektronik, Biyoteknoloji, Yeni Malzeme Bilimi, Sivil Havacılık, Telekomünikasyon, Robot/Takım Tezgâhları ve Bilgisayar/Yazılımı sektörleri muhakkak bulunmalı” diye konuştu. 

LAPTOPLU DADAŞLAR 
Erzurum'un parlak geleceğini inşa etmeye can baş koymuş "Laptoplu Dadaşlar"ın dünyanın önde gelen iktisatçılarından Prof. Dr. Lester Thurow'un değerlendirmelerini mutlaka not etmeleri gerektiğini ifade eden Aksu, “Birçok yazımızda ısrarla Üniversitemize yeni bölümler önerirken, Teknokent'ten, Arge'den hararetle söz ederken, Erzurum'a "Küresel kent" rolü biçerken, Thurow'un genelde mümkün gördüğü hususları biz özelde Erzurum için hayal etmişiz. Bu yüzden 
Erzurum'u "Beyin gücü sektörleri için odak şehir yapabilir miyiz?" sorusuna, beynimizin bir köşesinde sürekli ve ısrarlı cevaplar aramalıyız” dedi.