Alın size ana muhalefet

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan partiden ihraç edilip geri dönüş kapıları da tamamen kapatılınca Bolu İl Başkanlığı dün ilginç bir görüntüye imzasını attı. Partili bir yönetici, CHP Bolu İl Başkanlığı’ndaki Tanju Özcan fotoğrafını duvardan indirerek, parti binasının önündeki çöp kovasına attı. 
Tanju Özcan’a tepkili olabilirsiniz, çok öfkelenmiş, yaptıklarını da hiç ama hiç tasvip etmiyor olabilirsiniz, bu gayet doğal ve anlaşılır bir durum. 
Ancak fotoğrafını duvardan indirip çöpe atmak şeklinde bir tepki, kim ne derse desin izah edilemez bir durum. 
Aslında bu görüntü Türkiye’deki muhalefet siyasetinin nitelikten ne kadar yoksun olduğunu gösteriyor. Hele CHP özelinde ise, bu partinin bu zamana kadar niye iktidara gelemediğini fazlasıyla açıklıyor. 
Siyaset böyle olmamalı, böyle yapılmamalı! Kin ve nefret siyaseti hiç kimseye kazanç sağlamadı, sağlamaz, sağlamayacak. Hele hele Türkiye’de parti içi muhalefet geniş bir yelpazede kabul görmedikçe, demokrasiden hiç kimse bahsedemeyecek. 
Yani böyle bir şey olabilir mi, parti liderine muhalefete ediyorsunuz diye ihraç ediliyorsunuz ve hem de öyle bir gerekçeyle karşı karşıya bırakılıyorsunuz ki, bir daha geriye bile dönemiyorsunuz. 
CHP gibi sosyal demokrasi savunuculuğu yapan bir parti için bu durum bence tam da bir dram…
Şimdi CHP’de kurultay süreci var, o zaman kim genel başkana muhalefet ediyor ve kim karşı bir hareket başlatıyorsa, partiden ihraç edilsin, olsun bitsin yani. Uzatmanın ne alemi var? 
Bana garip gelense, bu parti Türkiye’yi yönetmeye namzet bir parti. Şimdi siz bu partinin iktidarda olduğunu bir düşünsenize! Belediye başkanının fotoğrafını çöpe atan bir zihniyet, bu millete neler yapmaz ki!