ALTYAPI

Erzurumspor altyapısından hepimiz az ya da çok haberdarız. Ama geçenlerde gençlik ve Spor il müdürlüğüne gittiğim bir gün kurum binasının yanındaki yüksek irtifa sahalarındaki hareketlilik gözüme çarptı.

İrili ufaklı farklı yaş gruplarında ki çocuklar bu sahalarda idman yapıyordu. Merak ettim ve yanlarına gittim çocukların hepsinde Erzurumspor forması vardı ve ayrı ayrı hocaların elinde hazırlık yapıyorlardı.

İşimi de bitirmiş olmanın verdiği rahatlıkla oturup yaklaşık 1 saat süren idmanlarını izledim. Hocalarının sınıflandırmasıyla karşılıklı maç yapmaya başlayan çocuklar ortaya o kadar güzel bir futbol koydular ki deyim yerindeyse çocuklardan oluşan bu takımlardan hangisini tutmam gerektiğini şaşırdım.

Bacak boyunu geçmeyecek uzunlukta ki o çocuklar var ya o kadar güzel o kadar teknik ve o kadar taktik dolu bir futbol ortaya koydu ki resmen gözlerim kamaştı.

Açıkçası metrelerini hep duymuştum ama izlemek hiç kısmet olmamıştı. Çünkü bu çocukları izlemekten öyle büyük bir zevk aldım ki Erzurumspor’un yarınları adına gerçekten bir kez daha umutlandım.

Yemin ederek bile söyleyebilirim bu çocuklara verilen destek devam etsin ve bu çocukların yetişmesi mümkün hale gelsin Erzurum sporun beş yıl sonra kesinlikle dışarıdan herhangi bir futbolcuya ihtiyacı bile kalmaz. Onu da geçtim Erzurumspor için bu çocukların her birisi gelecek diye yapılmış birer yatırım demek.

Sahalardan ayrılırken de kendi kendime şöyle dedim:

Sen hakikaten büyük bir başkansın Sekmen Başkan!