ÖZEL HABER Haber Girişi : 01 Kasım 2023 08:49

Ankara’da güzel buluşma

Ankara’da güzel buluşma

 

Anadolu Basın Birliği (ABB) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Musa Çakır, medya sektörüne yönelik temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Başkent Ankara’da bugün aynı zamanda MHP Genel Merkezi ziyaretlerinde de bulunacak olan Çakır, Osman Derya Kadıoğlu sürprizi yaşadı. 1999-2003 yılları arasında Erzurum Valiliği yapan Kadıoğlu ile Ankara’da bir araya gelen ABB Genel Başkan Yardımcısı Çakır, Erzurum’un dünü ve bugününü emekli Vali Kadıoğlu ile konuştu. Erzurum’dan Malatya Valiliği görevine atanan ve daha sonra emekli olan Osman Derya Kadıoğlu ile Erzurum üzerine bir süre sohbet eden Çakır, özel konuğuna son 20 yıl içerisinde Erzurum’un büyük bir değişim gelişim kaydettiği bilgisini aktardı. 

ÇAKIR: ÖZEL BİR İSİMDİ 
Osman Derya Kadıoğlu için “Erzurum’da iz bırakan valilerdendi” yorumunda bulunan ABB Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Musa Çakır, karşılıklı sohbetinde yaptığı değerlendirmede, “O yıllar ülke için olduğu kadar Erzurum için de sıkıntılı yıllardı. Ama yaptığı işlerle, hizmetleri ve duruşu ile Erzurum’dan bir Osman Derya Kadıoğlu Vali geçmişti. Bugün bile kendisiyle ilgili anekdotları paylaştığımız olur” dedi. 
Emekli Vali Osman Derya Kadıoğlu ise, meslek yaşamı boyunca birçok şehirde görev yaptığını, ancak Erzurum’u unutamayacağını dile getirerek, “Erzurum benim için de çok kıymetli bir şehirdi. Öyle ki, Anadolu’nun tapu mührü mesabesinde bir şehirde görev yapmış olma ayrıcalığını yaşamıştım” diye konuştu. 

ERZURUM’A SELAM 
Erzurum halkına selamlarını Mehmet Musa Çakır’la ileten Osman Derya Kadıoğlu, “Erzurum’da çok güzel günlerimiz geçti, Erzurum’a ve Erzurum halkına hizmet etmek benim için büyük mutluluktu. İnsanı ayrı bir güzel, şehrin atmosferi, kültürü ve dokusu ayrı bir güzel… Erzurum bende çok güzel izler bıraktı. Siz de Dadaşlara en kalbi selamlarımı iletin lütfen!” ifadelerini kullandı.