ÖZEL HABER Haber Girişi : 12 Haziran 2023 12:32

Ankara’da ‘teşvik’ gündemi 

Ankara’da ‘teşvik’ gündemi 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 28. Dönem Erzurum Milletvekili adayı Mehmet Musa Çakır, Ankara temasları kapsamında teşvik konusunu da dillendirdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın’ı makamında ziyaret eden Çakır, seçim gündemi boyunca sık sık karşı karşıya kaldıkları 6. Teşvik Bölgesi talebinin mutlaka yerine getirilmesi gerektiğini dile getirdi. Seçim çalışmaları kapsamında bir araya geldikleri her işletmecinin Erzurum’un bu konudaki mağduriyetini dile getirdiğinin altını çizen Çakır, “Seçim gezilerimiz boyunca belki de en çok karşılaştığımız talep bu oldu. Esnafımız, işverenimiz ve işletmecilerimiz Erzurum’un bir an önce 6. Teşvik Bölgesi kapsamına alınması yönündeki beklentisini dile getirdi” dedi. 

KAMİL AYDIN’LA PAYLAŞTI 
MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül’ün de bu konuyu sürekli gündemde tuttuğunu hatırlatan Başkan Çakır, “Cumhur İttifakı olarak bu sorunu çözüme kavuşturmamız ve şehrimizdeki işletmecilere ve işverenlere büyük kolaylıklar sağlayacak olan 6. Teşvik Bölgesi müjdesini bir an önce vermeliyiz” ifadesini kullandı. Şehir kamuoyunun bu yöndeki beklentisini MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın’la da paylaşan Mehmet Musa Çakır, “Şehrimizdeki işverenlerin ve işletmecilerin maliyetlerini azaltma noktasında bu teşvik uygulamasını mutlaka hayata geçirmemiz gerekiyor. Hemşehrilerimize bu konuda elimizden geleni yapacağımızı ve konunun takiçisi olacağımızı ifade etmiştik. Sayın Genel Başkan Yardımcımızla da bu konuyu paylaştık” diye konuştu. 

KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın’ın da konunun yakından takipçisi olduğunu söyleyen MHP’li Çakır, “Erzurum adına omuzumuza yüklenen bu sorumluluğu paylaştığımız Sayın Genel Başkan Yardımcımız ve Erzurum Milletvekilimiz de, konuya tümüyle vakıf ve hassasiyeti de en üst düzeyde. İl Teşkilatımızla biz bu konuyu Erzurum’da, Sayın Genel Başkan Yardımcımız da meseleyi Ankara’da gündemde tutmaya devam edecek. İnşallah kısa süre zarfında bu beklentinin karşılanacağı müjdesini de paylaşacağız” şeklinde konuştu.