ÖZEL HABER Haber Girişi : 04 Ekim 2023 10:36

Ankara’da yarın büyük gün

Ankara’da yarın büyük gün
Erzurum İktisadi Sosyal Araştırmalar ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) tarafından organize edilen “Erzurum Günleri” için geri sayım başladı.

Ankara’daki Erzurum İktisadi Sosyal Araştırmalar ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) tarafından organize edilen “Erzurum Günleri” için geri sayım başladı. Açılışı yarın gerçekleştirilecek olan Erzurum Günleri programı için hazırlıklar tamamlandı. Ankara Altınpark ANFA’da esecek olan Erzurum rüzgarları, Başkent’teki tüm Dadaşları bir araya getirecek. Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yılında Cumhuriyet’i Kuran Şehir vurgusuyla organize edilen Erzurum Günleri etkinliğinde, başta Ankara olmak üzere çevre illerde yaşayan Erzurumlular ANFA‘ya akın edecek. Erzurum’un tarihi ve kültürünün tanıtımına katkıda bulunulması amaçlanan programın bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilecek. 

GELENEK HALİNE GELDİ 
Ankara’da ilki 2012 yılında organize edilen Erzurum Günleri, ESAV’ın istikrarlı adımları sayesinde adeta bozulmaz bir gelenek haline geldi. Sadece pandemi sebebiyle iki yıl ara verilen Erzurum Günleri, ESAV sayesinde örnek bir model de teşkil etmeye başladı. ESAV’ın başlattığı tanıtım seferberliği kısa sürede yurt genelindeki tüm hemşehri dernekleri için model oldu. Erzurum dışında yaşayan Erzurumluları bir araya getiren dernek ve vakıflar da, ESAV’ın organize ettiği gibi çeşitli tanıtım ve fuar etkinlikleri düzenlemeye başladı. 

ERZURUM’UN TANITIMI
ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, hazırlıklarını bir süredir devam ettirdikleri 9. Erzurum Günleri programı için beklenen anın gelip çattığını söyledi. Aksungur, Perşembe günü açılışı yapılacak olan Erzurum Günleri programının Pazar günü sona ereceğini belirterek, “Burada amacımız Erzurum’un tanıtımına katkıda bulunmak. Şehrimizin sosyal ve kültürel değerlerini hem ön plana çıkarma ve hem de başkentimizdeki Dadaşları bir araya getirme anlamında özel bir gayreti ifade edecek olan bu buluşmamıza tüm Dadaş hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.