ÖZEL HABER Haber Girişi : 06 Haziran 2022 11:25

Ankara Erzurum’a doydu 

Ankara Erzurum’a doydu 
Ankara’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Erzurum Günleri etkinliğinin 8’incisi de geride kaldı.
Ankara Erzurum’a doydu 

Ankara’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Erzurum Günleri etkinliğinin 8’incisi de geride kaldı. Başkent Millet Bahçesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 4 gün boyunca Başkent’teki Dadaşların ilgi odağı haline gelen organizasyonda, Ankara ve çevresinde yaşayan Erzurumlular bir araya geldi. Yöresel sanatçıları etkinlik boyunca sahne aldığı Erzurum Tanıtım Günleri, şehrin yerel ve kültürel değerleri ön plana çıktı. Yöresel ürünlerle süslenen stantlar, Atatürk Kültür Merkezine gelen herkesten büyük ilgi görürken, özellikle Cağ kebabı ve peynir ürünleri satış rekorları kırdı. ESAV’ın geleneksel hale getirdiği Erzurum Günleri, pandemi sebebiyle son iki yıldır yapılamamış ve Ankara’daki Dadaşlar Erzurum’a adeta hasret kalmıştı. ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, Erzurum’un Türkiye’nin en özel kentlerinden birisi olduğunu ifade ederek, “Erzurum zaten marka bir şehir. Biz de elimizden geldiğince bu marka değerin bilinirliğini artımaya çalışıyoruz” dedi. 

 

HER GÜN AYRI BİR ŞÖLEN

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki etkinlikler her gün saat 10.00’da başladı. Gün içerisinde birbirinden farklı organizasyonların gerçekleştiği Erzurum Günleri’nin vazgeçilmezi ise halk konserler oldu. TRT’deki Erzurumlu sanatçılar başta olmak üzere şehrin çok yakından tanıdığı birbirinden özel isimlerin eserleri ve sesleriyle katıldıkları etkinliklerde bol bol halay çekildi, yöresel kültürü ifade eden halk oyunları oynandı. Fatih Koçak’tan Yıldırım Budak’a, Yunus Emre Acun’dan Selami Durmuş’a varıncaya kadar Erzurumlu birçok sanatçının adeta şölen coşkusu yaşatttığı Erzurum Günleri etkinliklerini Erzurum’dan çok sayıda gazeteci de takip etti. 

KURUMSALLIK ÇAĞRISI YAPILDI 

Erzurum Günleri etkinliği boyunca gerçekleşen her organizasyonu manşetlerine ve köşelerine taşıyan Erzurumlu Gazeteciler, sık sık şehir kültürü vurgusunda bulundu. 

Gazeteciler, Erzurum’un marka değerini arttırmaya yönelik her gayretin kıymetli olduğunu ifade ederken, Ankara’daki söz konusu etkinliğin bundan sonrası için mutlaka bir tema barındırması ve kesinlikle kurumsal bir yapıya kavuşturulması gerektiğini kaydettiler.

YOĞUN İLGİ

Öte yandan  Erzurum Tanıtım Günleri kapsamında Erzurum Valiliği öncülüğünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün açmış olduğu kış ve buz sporları standı yoğun ilgi gördü. Protokolün de  uğrak yerine haline gelen stantta açılan flor curling pistibe ilgi oldukça fazlaydı. Protokolden vatandaşlara herkes flor curling oynayarak, curling hakkında bilgi sahibi oldu. Ayça Öz'ün görevli olduğu stantta, gelen konuklara stant hakkında bilgi verdi.