Ankete gerek yok ki!

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından yerel seçimlere yaklaşılırken muhalif kanatta yaşanan koltuk savaşları ve değişim tartışmaları sonrası anket sonuçları tekrar merak edilmeye başlandı. 
Dün sosyal medyada denk geldim, Areda Survey'in 25-29 Ağustos tarihlerinde 2 bin 562 kişiyle yaptığı ankette, CHP Genel başkanlığı, muhalefet partileri ve yerel seçimlere ilişkin çarpıcı sonuçlar yer almış. Sonuçlara göre, halk muhalefeti yeterli bulmuyormuş. Yani tamam da, bunu anlamak için anket yapmaya gerek yok ki! Türkiye’de muhalefetin hiçbir anlam taşımadığını ben bile defalarca söylemişimdir. 
Bunun için anket yapmaya gerek yoktu ki! 
Türkiye’de muhalefet partilerinin durumu zaten ortada; 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde ortaya koydukları tutum da ortada, seçimlerin sonuçları da ortada. 
Yani az bir şey akılları kesse, zaten sorunun kendilerinde olduğunu fark ederlerdi. Ama onlar iğneyi kendilerine hiç batırmadılar, oturdukları koltuklar uğruna kendilerini öyle komik öyle tutarsız hallere düşürdüler ki, seçmende en küçük bir güven kırıntısı bırakmadılar. 
Ondan sonra da seçim sonuçları niye böyle oldu? 
Ya ne olacaktı ki? 
İktidarı eleştiriyorlar, ağızlarına geleni söylüyorlar, yeri geliyor iftira ediyorlar, yeri geliyor algı yapıyorlar, ama insanları ikna edecek tek bir laf, tek bir söz etmiyorlar, tek bir öneri getirmiyorlar. 
Bunu yapmadıkları gibi, seçim sonuçları üzerinden bir de halka tepki gösteriyorlar, “yaşadıklarınız size müstehak” diyorlar. 
İyi de, halk ne yapacaktı?
Güven vermeyen, yarınları vaad edemeyen, paçalarından baştan aşağı tutarsızlık akan bir muhalefetle halk hangi amacına ulaşacaktı?
O yüzden ankete falan gerek yok; sokaktaki çocuğa bile sorsanız söylerdi zaten bizdeki muhalefetin beş para etmediğini…