AŞK OLSUN YANI!

Bir üniversite sınav maratonu daha dün sona erdi. Bir yıl boyunca gecelerini gündüzlerini katarak çalışan 100 binlerce genç hedeflerindeki üniversitelere yerleşebilmek için yaklaşık 3 saat boyunca ter döktü.
Tabi ter dökülen yer sadece sınav salonları değildi, Sınav öncesinde çıkılan trafik aileleri deyim yerindeyse perişan etti.
Tamam belki Erzurum bir İstanbul değil ama takdir edilmelidir ki herkesin ortak bir amaçla çıktı trafik hem cumartesi ve hem de pazar günü içinden çıkılmaz bir hal aldı.
Yani bilmiyorum da beton mikserinin şehir merkezinde o saatlerde ne işi vardı?
Yani bilmiyorum da ağır tonajlı araçların ailelerin tam da sınava yetişmek için yola çıktıkları saatlerde şehir merkezinde ne işleri vardı.
Normal şartlarda 3 dakikada alınabilecek bir yolu aileler sınav günü yarım saatte ancak geçebildi.
Bunun bir planlaması yapılmadı mı?
Yani emniyet müdürlüğü ve trafik Şube müdürlüğü Olası senaryolar üzerinde hiç çalışmadı mı?
Beton mikserleri sınav saatinde şehir merkezinde neyin peşindeydi?
Üstelik yol kenarlarında bekleyen trafik ekiplerinin gözlerinin içine baka baka ve trafiği de allak bullak ederek geçip gittiler.
Arada kaza yapanlar mı dersiniz, önlü arkalı Dizilerin araçlar yüzünden kapanan yolları mı dersiniz, Artık ne derseniz deyin; Sınavın yapıldığı cumartesi ve pazar günü Erzurumda tam bir trafik rezaleti yaşandı.
Direksiyon başında ki anne ve babalar tam bir öfke patlaması yaşadı. Hatta bazen durum o kadar içinden çıkılmaz bir hal aldı ki, Araçlar ters şeritten ilerlemeye başladı.
Bu ve bunun gibi daha bir çok aksiliği burada sıralayabilirim. Ancak bu durum anne ve babaların cumartesi ve pazar günü karşı karşıya kaldıkları rezalet durumu telafi etmeye yetmeyecek.
Düşünebiliyor musunuz gençler bir yıl boyunca bu sınava hazırlanıyor ama Erzurumdaki etkili yetkili ve de ilgili kurumlar bu sınav için gerekli tedbirleri almamış oluyor gerekli hazırlıkları yapmamış oluyor.
Ne diyebilirim ki daha başka?
Aşk olsun!