Atatürk’e saldırmak

Çok afedersiniz ama bu sosyal medya denilen aşağılık ortam, ağzına her gün meze edecek bir şeyler buluyor. Dünün gündem konusu ise, 10 Kasım olması dolayısıyla Atatürk’tü.
Bazı alçak hesaplar var sosyal medyada; gece-gündüz, sabah-akşam Atatürk düşmanlığı yapıp, aslında bu ülkenin milli ve temel değerlerine saldırmayı kendilerine vazife olarak görüyorlar. Bu hesaplar dün de iş başındaydı. Atatürk’ün vefat ettiği gün 10 Kasım değil de, 9 Kasım’mış. Yani kendilerine seçtikleri konuya bakar mısınız, 10 Kasım olsa ne yazar, 9 Kasım olsa ne yazar? İsterse 30 Kasım olsun, ne değişir ki yani? Atatürk’e saldırmak için bu kadar saçma sebepler ortaya koymanın alemi nedir, anlamış değilim ben. 
Atatürk’ü sevmeyebilirsin, ama saygı duymak zorundasın; bunu henüz daha anlamadın mı? Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi ve bu ülkenin Cumhurbaşkanlarından birisidir. Bu sebep bile tek başına saygı görmeyi hak etmektedir. Ama işte dediğim gibi maksat bu ülkenin milli değerlerine saldırmak olunca, neyin ve kimin üzerinden saldırdıklarının hiçbir önemi yok. Bu tür hesapların geçmişine bakınca, zaten Türkiye ve Cumhuriyet düşmanları olduğunu hemencecik anlıyorsunuz. Ben üşenmeden bu paylaşımına yapılan yorumları da okudum; neyse ki, insanımızın genel anlamda aklı başında da, bu tiplere ve bunun gibi soytarılara prim vermiyor. Sözü uzatmadan söylemeliyim; şu sosyal medyanın bir an önce dizgin altına alınması gerekiyor. Bu vesileyle Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85’inci yılında rahmetle anıyorum.