ÖZEL HABER Haber Girişi : 27 Temmuz 2022 10:27

Aydın’dan MEB’e bütçe teşekkürü

Aydın’dan MEB’e bütçe teşekkürü
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Erzurum’a ayrılan bütçe için teşekkür etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Erzurum’a ayrılan bütçe için teşekkür etti. Aydın, “Böyle bir imkan ve jesti, yıllarını eğitime adamış olan bir eğitimci çok daha iyi anlar” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın, Aziziye ilçesine bağlı Sakalıkesik Mahallesi’ndeki Köy Yaşam Merkezi’nin açılışında konuştu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla açılışı yapılan Köy Yaşam Merkezi’nin, kırsaldaki yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik olarak atılmış önemli bir adım olduğunu ifade eden Kamil Aydın, “Milli Eğitim Bakanlığımızın yurt genelinde yaptığı her çalışma elbette kıymetli; Erzurum özelinde ise, hususen bir teşekkür borcumuz var. Çünkü Sayın Bakanımızın döneminde Erzurum’da eğitime yapılan harcama ve yatırımların katlanarak arttığını görmek, bilmek ve duymak büyük mutluluk” diye konuştu.

 

GURUR DUYULACAK BİR TABLO

Kendisinin yıllarını eğitime adamış bir eğitimci olduğunu, dolayısıyla eğitim imkânlarının ne demek olduğunu çok daha iyi bildiğini anlatan MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, “Milli Eğitim Bakanlığımız sayesinde bugün okul öncesi eğitim bile hakikaten büyük bir ivme kazandı. Bırakın okula başlama yaşını, 4-5 yaşındaki çocuklarımız bile bugün anaokullarında eğitim alıyor. Bu gurur duyulacak bir manzara, bu Cumhur İttifakı farkıyla eğitimde geldiğimiz son nokta. Bunun elbette bir karşılığı olacak, aziz milletimiz bunları görüyor ve her şeyin farkında. Bu hizmetlerin ne denli önem taşıdığı, söz sırası milletimize geldiğinde çok daha iyi anlaşılacak” dedi.

 

KIRSAL KALKINMA ÖNEMLİ

Kırsal gelişim, değişim ve kalkınmanın önemine vurgu yapan Kamil Aydın, “Kırsalda yaşayan insanımızı önceleyen bu proje için bakanlığımızı takdir etmek istiyorum. Çünkü yaşam şartları çok önemli ve bu da kırsal kesimde yaşayan insanlarımızı doğup büyüdüğü topraklarda, köylerinde üretime, çok daha nitelikli bir yaşam sürmelerine zemin hazırlıyor. Bu bakımdan köy yaşam merkezleri takdire şayan bir projedir. Emeği geçen herkese ama herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aziziye’ye, Erzurum’a ve Sakalıkesik Mahallemize hayırlı olsun” diye konuştu.