Yerel Haber Girişi : 19 Aralık 2022 10:27

Aydın’ın doğalgaz talebine STK desteği

Aydın’ın doğalgaz talebine STK desteği
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof.Dr.Kamil Aydın’ın, 2023 Bütçe Görüşmelerinde dile getirdiği “Erzurum için doğalgaz desteği” talebine destek gelmeye başladı.

Palandöken Gelişim Derneği ve Gelişim Erzurum Dergisi Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Lokmacı, “Erzurum Milletvekilimiz Prof.Dr. Kamil Aydın’ın, 2023 Bütçe Görüşmelerinde dile getirdiği “Erzurum için dopalgaz desteği” isteği, şehrimiz için önemli ve bir an önce yetkili makamlarca yerine getirilmesi gereken bir istektir” dedi.

Şehrimizin iklim koşulları sebebiyle özellikle kış aylarında aileler ve esnafımız bütçelerinin önemli bir bölümünü ısınma giderlerine ayırmaktadır.

Dünya genelinde ülke ekonomilerinin Kovid-19 salgını ardından toparlanmaya başlaması sonucu ortaya çıkan arz-talep dengesizliği, geçen yıl Ağustos sonundan itibaren etkisini hissettiren küresel bir enerji krizine dönüşmüş, Ukrayna'daki savaş sonrasında Batılı ülkelerin yaptırım uyguladığı Rusya'nın Avrupa'ya gaz akışında kesintilere gitmesi ise bu krizi iyice derinleştirmiştir. Kriz nedeniyle rekor seviyeye ulaşan doğal gaz ve kömür fiyatları, elektrik fiyatlarına da sürekli ve yüksek oranlı artışlar olarak yansımıştır.

Enerji fiyatlarında yaşanan bu artış en temel tüketim mallarının fiyatlarında bile azımsanmayacak oranda bir artışa sebep olmuştur. Tüketim mallarının fiyatlarında ki bu artış özellikle Erzurum gibi senenin büyük bir bölümünü ısınma sorunuyla geçiren illerde ki vatandaşlarımızı ısınma maliyetlerini karşılaması noktasında iyice zorlar hale getirmiştir.

Erzurum Milletvekilimiz Prof.Dr. Kamil Aydın’ın, 2023 Bütçe Görüşmelerinde dile getirdiği “Erzurum İçin Doğalgaz Desteği” isteği, şehrimiz için önemli ve bir an önce yetkili makamlarca yerine getirilmesi gereken bir istektir. 

Palandöken Gelişim Derneği ve Gelişim Erzurum Dergisi olarak bu isteği şehrimiz için önemli buluyor, bütün STK’larımızı bu noktada ortak bir çalışma yapmaya davet ediyoruz.