ÖZEL HABER Haber Girişi : 24 Ağustos 2022 11:43

Aziziye’nin seralarına hayran kaldı

Aziziye’nin seralarına hayran kaldı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Aziziye Belediyesi’nin Jeotermal Destekli Domates Seralarına hayran kaldı.
Aziziye’nin seralarına hayran kaldı

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Aziziye Belediyesi’nin Jeotermal Destekli Domates Seralarına hayran kaldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı açılışını yaptığı seralarda devam eden hasat çalışmalarını yerinde inceleyen İl Başkanı Mehmet Öz, yatırım hakkında Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’dan bilgi aldı. Başkan Öz, hayranlığını ifade ettiği bu girişimin örnek bir çalışma olduğunu kaydederek, “Bu yatırım gerçekten büyüleyici bir yatırım olmuş. Bizim bu yatırımı her yerde anlatmamız, tanıtımımı yapmamız ve herkese duyurmamız lazım!” ifadelerini kullandı. Hasat zamanı gelmiş olan domates salkımlarını dikkatle inceleyen ve üretim süreci hakkında Başkan Orhan’dan bilgi alan Başkan Öz, domates üretiminin kışın da devam edeceği seraların Erzurum’da model bir yatırım olduğunu, girişimcilerin de bu modelden yola çıkarak yeni seralar yapması ve farklı ürünler yetiştirmesi gerektiğini kaydetti.

 

BAŞKAN ORHAN YATIRIMI ANLATTI

Aziziye Belediye Başkanı Orhan, seralarda konuk ettiği İl Başkanı Öz’e, yatırımın 10 dönümlük arazi üzerinde kurulduğu bilgisini vererek, “Bu bölgede bizim 120 dönümlük arazimiz var, Yatırımcılarımız burada yeni sera yatırımlarına yönelebilir. Bu manada belediye olarak biz kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Termal suların kullanılması suretiyle ısıtılan seralarda yılın 10 ayı boyunca üretimin devam edeceğini anlatan Başkan Orhan, “Ilıca domatesimiz piyasaya çıktıktan sonra domates fiyatlarındaki düşüş anında hissedildi. Yani domatesimizin piyasalara ilk etkisi fiyatların düşmesi oldu. Bu rekabet ortamı devam ettikçe domates fiyatlarında kolay kolay yükselme olmaz” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN ÖZ’DEN YATIRIM DAVETİ

Başkan Öz ise, bu yatırımı Erzurum’a kazandıran Aziziye Belediye Başkanı Orhan’a teşekkür ederek, “Aziziye Belediyemiz ortaya bir model koymuş, yatırımcılarımız da bu alanlara yönelmeli ve Erzurum’da katma değer üretimine katkı sağlamalılar. Hükümetimizin de zaten yatırımcılara yönelik teşvik ve destek uygulamaları var. Bunlardan da faydalanmak suretiyle farklı üretim modellerine yönelmek mümkün. Mesela burada domates üretiliyor, yatırımcılarımız yeni sera yatırımlarıyla farklı ürünler de üretebilirler. Sonuçta ortada yapılmış bir iş var ve bu çok önemli bir model teşkil ediyor” şeklinde konuştu.

Başkan Öz’e sera ziyaretinde Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış da eşlik etti.