ÖZEL HABER Haber Girişi : 02 Ağustos 2023 10:14

Bahaneye bak, hizaya gel! 

Bahaneye bak, hizaya gel! 
Binlerce kilometrelik bölünmüş yolları, otobanları, köprüleri ve devasa şehir hastanelerini yapan hükümetin buraya kavşak yapmak için parası yokmuş!
Bahaneye bak, hizaya gel! 

Erzurum’un Pasinler ilçesindeki sanayi siteleri güzergahı, trafik kazalarının vazgeçilmez adresi haline geldi. D-100 Karayolu üzerinde bulunan sanayi siteleri önünde kavşak ya da yan yol bulunmaması sebebiyle meydana gelen kazaların ardı arkası kesilmezken, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinin ise, bu yöndeki talepleri “Devletin parası yok!” diyerek geri çevirdiği ileri sürülüyor. Pasinler Sanayi Siteleri Başkanı Adnan Karslı, 72 dükkanın bulunduğu sanayi lokasyonunda 500’e yakın insanın çalıştığını ve buradaki araç ve insan sirkülasyonun kesinlikle dikkate alınmadığının altını çizdi.  

KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL! 
Sanayi siteleri önünde her hafta hemen hemen ölümlü ve yaralamalı kazaların meydana geldiğini dile getiren Karslı, “Böylesine geniş bir hacme sahip olan siteler önünde giriş-çıkış ve kavşak yok gibi. Burada mutlaka bir düzenleme yapılması gerekiyor ama sesimizi hiç kimse duymak istemiyor” dedi. 
İl ve ilçelerde sanayi lokasyonlarının büyük önem taşıdığını, ancak Pasinler’deki sanayi sitelerine yok hükmünde davranıldığını dile getiren Adnan Karslı, “Bu konuyu defalarca dile getirmemize rağmen kimsenin umurunda olmadı. Bu yol üzerinde sürekli kazaların meydana gelmesi ve insanların hayatını kaybetmesi çok doğal bir durum mudur ki, dikkate alan olmuyor?” diye sordu. 

“DEVLETİN PARASI YOKMUŞ!”
Konunun çözüme kavuşturulması için Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne defalarca gittiklerini anlatan Sanayi Siteleri Başkanı Adnan Karslı, “Burada yapılması gereken düzenleme için milyonlar harcamaya gerek yok ki! Her defasında bizlere devletin parasının olmadığı ifade ediliyor ve kapılar yüzümüze kapanıyor. Yani boğazlar, otoyollar, otobanlar, köprüler ve hastaneler yapan bir hükümetin ve devletin, basit bir kavşağı yapmaya gücünün yetmediğini iddia etmek ve bunu dile getirmek bile ayıptır. Burada sıkıntı para sıkıntısı değil, kesinlikle konuyu umursamama sıkıntısıdır. Ve biz bu durumdan çok rahatsızız” ifadelerini kullandı.