BAKIŞ AÇIMIZ YANLIŞ

Çok meşhur olan ve benim de yine çok önemsediğim bir söz var. 
Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar.. 
Yazılarım genellikle Erzurumspor üzerine oluyor şehrimizin gündemini teşkil eden diğer meseleleri çokta fazla Eğilme fırsatı bulamıyorum. Bunun sebebide Erzurumsporla ilgili olarak gündemin hiçbir zaman boş kalmaması. Yani eğer Erzurumspor gibi bir gündem konunuz varsa, hatta her saat mutlaka yazacak bir şeyler bulabilirsiniz.
Erzurum sporun içinde bulunduğu durumu sorgula nitelikte bazen yazılarım oluyor. Takımın neden bu halde olduğunu Erzurumun bu takıma neden sahip çıkmadığını Erzurumun niye bu bakış açısına sahip olduğunu zaman zaman benim gibi mutlaka sizlerde sorguluyorsunuzdur. 
Bana göre Erzurumdaki en büyük sorun şehrin mavi beyazli takımına karşı bakış açısını bir türlü değiştirmemiş oluşudur. 
Erzurumda bir kere Erzurumspor meselesini sadece futbol gözüyle bakmaktan vazgeçmeliyiz. 
Erzurumspor sadece bir futbol oyununu ifade etmemeli. Erzurumspor aslında şehrin kısa ve orta vadede gelişimine imkan sunabilecek çok önemli bir potansiyel. Bugün bir Trabzon veyahut bir Sivas kaydettiği gelişimi büyük ölçüde futbol takımlarına borçlu. Biz eğer iki kez çıktığımız Süper Lig’de uzunca bir süre kalmayı başara bilseydik emin olun Erzurum bugüne göre çok daha farklı bir durumda olabilirdi. 
Kim ne derse desin şehirler artık futbolla değişiyor ve gelişiyor. Futbol öyle devasa bir sektör ki milyarlarca dolar para sirkülasyonuna zemin oluyor. Bu gerçek ortada dururken niye ise biz bu zeminde bir türlü boyu gösteremedik istikrar tutturamadık. 
Bunu başarabilmiş olsaydık Erzurumun sosyal açıdan nasıl geliştiğini ve bu sosyalleşmenin ekonomiye nasıl yansıdığını hep birlikte görmüş olacaktık. O yüzden diyorum ki Erzurum spora bakış açımız bizim için sadece futbolu karıştırmamalı. Erzurumspor bizim için Erzurum olmalı.