BARİ ÖLDÜRÜN TAM OLSUN!

 

Adanaspor maçında mağlubiyet yaşamamıza Celal Hanalp’ın bireysel hatası sebep oldu, bu doğru. Ama böyle bir hata yaptı diye bir futbolcuyu bu kadar linçlemenin anlamı nedir? Son günlerde taraftar yorumlarına bakıyorumda, Celal için demedik laf bırakmamışlar, hakaret eden saygısızlarda var bunların arasında, onları hiç hesaba bile katmıyorum. 
Şimdi ben bu taraftarlara şunu sormak istiyorum; Celal Hanalp’ın geçmiş maçlarda attığı golleri ne çabuk unuttunuz? Yani bir hata yaptı diye böyle bir tavrı gerçektende hak etmiş mi oluyor Celal Hanalp?
Bir örnek vereyim; geçenlerde Galatasaray-İstanbulspor maçında Icardi boş kaleye gol atamadı resmen. Şov yapacağım diye o biçim penaltıyı kaçırmadı mı? Yani bunlar futbolun doğasında var, öyle goller kaçıyor, öyle goller atılıyor ki, bazen insanın aklı mantığı almıyor. 
Buda öyle bir şey yani, olmuşla ölmüşe çare olmadığına göre; Celal’e bu kadar yüklenmeninde bir anlamı yok. Tam tersine moral ve motivasyounu bozmamak lazım ki, oda kendini bu tutum karşısında borçlu hissetsin takımına ve çıktığı her maçta kendini affettirebilmenin yollarını arasın. 
Daha yolun başında olan genç bir futbolcuyu sırf bir mağlubiyetin sebebi oldu diye ezmek ve gömmek hakikaten taraftara yakışmaz. 
Bu durum aslında geçtiğimiz günlerde yazdığım gibi, bizim taraftarımızın bakış açısıyla ilgili bir eksikliği gösteriyor. Maalesef sürekli kantarın topuzunu kaçırıyoruz, vur denilince öldürüyoruz. 
Bu işler birazda taraftar kültürü meselesi; siz bakmayın bizim takımın iki kez Süper Lg gördüğüne ve son iki sezondurda 1. Lig’de mücadele ettiğine. İstisnaları vardır elbette ama ne yazık ki bizim taraftarımızın düzeyi şu anda bildiğiniz BAL ligi seviyesinde. Kimse kızıp küsmesin ve hatta darılmasın ama gerçek böyle.