ÖZEL HABER Haber Girişi : 24 Haziran 2022 10:52

Başkan Orhan’dan HARİKA ÖNERİ

Başkan Orhan’dan HARİKA ÖNERİ
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi teklifine Erzurum Valisi Okay Memiş tam destek verdi.
Başkan Orhan’dan HARİKA ÖNERİ

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi teklifine Erzurum Valisi Okay Memiş tam destek verdi. Aziziye Belediyesi tarafından Ilıca’da kurulan Termal Destekli Domates Seralarını gezdirdiği Vali Memiş’e, seracılığa özel bir organize sanayi bölgesi kurulması önerisini sunan Başkan Orhan, bölgede toplamda 420 dönümlük arazinin bulunduğunu belirterek, “Böyle bir hamleyi gerçekleştirebilirsek, sebze ve meyve üreticiliğinde Erzurum’a müthiş bir ivme kazandırabiliriz” dedi. Aziziye Belediye Başkanı Orhan’ın önerisine yeşil ışık yakan ve üzerinde hep birlikte çalışma sözü veren Vali Memiş, “Bu konunun üzerinde hepimiz çalışalım, bakanlığımız, valiliğimiz, kaymakamlığımızla birlikte bunun üzerinde çalışmalara başlayalım” diye konuştu.

VALİ MEMİŞ: BENİM KAFAMA YATTI
Ilıca’daki Termal Destekli Domates Seraları’nı gezdikten sonra bir değerlendirme yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, “Aziziye Belediyemizin kurduğu termal seraları inceledik ve böyle bir yatırımın yapılmış olmasından büyük mutluluk duyduk. Aziziye Belediye Başkanımız Muhammed Bey, burada belediyeye ait 120 dönümlük arazinin bulunduğunu, 300 dönüm de hazine arazisinin bulunduğunu ifade etti. Bu alanda seracılık üzerine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması önerisini bizimle paylaştı. Yani burada yapılan üretimi göz önünde bulundurunca, bu öneri gerçekten çok makul ve mantıklı bir öneri geldi ve açıkçası benim kafama yattı. Bunun için ne gerekiyorsa yapalım; Sanayi Bakanlığımızla, valiliğimiz, kaymakamlığımız ve belediyemiz bunun üzerinde çalışalım, hayata geçirelim. Ben bunun için gerekli olan ne varsa yapmaya hazırım. Çünkü sonuç itibariyle katma değer oluşturacağız” diye konuştu.