Yerel Haber Girişi : 25 Mart 2022 09:21

Başkan Orhan’ın 2. OSB sevinci 

Başkan Orhan’ın 2. OSB sevinci 

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “2. Organize Sanayi Bölgesi noktasında seçilebilecek en güzel yer seçildi” dedi. 
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Gazeteniz YENİGÜN’ü ziyaret etti. Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Reşat Çakır, Yazı İşleri Mehmet Musa Çakır ve haber merkezi çalışanlarıyla bir araya gelen Başkan Orhan, 2. Organize Sanayi Bölgesi için belirlenen 3. Etap alan için “Erzurum’a büyük kazanç” yorumunu getirdi. 2. OSB’nin Ilıca’da konuşlandırılacak olmasının Erzurum ve bölgenin yanı sıra Aziziye’nin ekonomisi için de ekstra kazanım olacağını anlatan Başkan Orhan, “Eskiden bir takım dezavantajlar vardı, hammadde temini, pazarlara uzaklık gibi. Ancak şimdi Karadeniz’le bağlantımız var, duble yollarımız, demiryolu ağlarımız var. Artık avantajlı durumdayız. Kaldı ki, Ilıca’da konuşlandıracak olan 2. OSB, üretim ve istihdam hedefimiz doğrultusunda çok büyük bir hamle olacak. Bu yatırım hem bulunduğu çevreye, hem de Erzurum’umuza değer katacak” diye konuştu. 

BAŞKAN ORHAN’DAN TEŞEKKÜR 
Ilıca’daki Şeker Fabrikası’nın karşısında bulunan ve Milli Savunma Bakanlığı’na ait olan 1,5 milyon metrekarelik arazinin Erzurum ekonomisine kazandırılmış olmasını sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şükran duyduklarını ifade eden Başkan Orhan, “Erzurum’umuza fevkalade bir cazibe kazandıracak olan bu sanayi hamlesi için büyük emek harcayan Milletvekillerimiz Sayın Recep Akdağ, Sayın Selami Altınok, Sayın İbrahim Aydemir ve Sayın Zehra Taşkesenlioğlu Ban Hanımefendi’ye, Valimiz Sayın Okay Memiş’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e ve İl Başkanımız Sayın Mehmet Emin Öz’e teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Aziziye ilçemiz adına ayrıca ve hususen de kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.  
Aziziye Belediye Başkanı Orhan’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade eden YENİGÜN Gazetesi İmtiyaz Sahibi Reşat Çakır ve Yazı İşleri Müdürü Mehmet Musa Çakır da, 2. OSB’nin Erzurum’a hayırlı olması dileklerini iletti.