ÖZEL HABER Haber Girişi : 10 Kasım 2022 09:45

Başkan Öz gençlerle buluştu

Başkan Öz gençlerle buluştu
Başkan Öz gençlerle buluştu

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, bir grup üniversite öğrencisiyle evlerinde bir araya geldi. Genç öğrencilerle sohbet eden ve sorularını yanıtlayan İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Türkiye’nin son 20 yılını projekte etti, tarihten örnekler verdi. 

AK Parti Erzurum İl Teşkilatı’nın gençlere yönelik etkinlikleri çeşitlenerek artıyor. Yürütülen bu çalışmalar kapsamında İl Başkanı Muhammed Gökberk Kocaaliler, ÜniAk Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Samet Karakuzu ve ÜniAK Başkanı Burak Yılmaz’la birlikte bir grup üniversite öğrencisini evlerinde ziyaret eden AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, gençlerle hem sohbet etti, hem de Türkiye’yi konuştu. AK Parti’nin 20 yılda Türkiye’yi taşıdığı konumu anlatan Başkan Öz, “Birçok genç kardeşimiz 20 yıl önceki Türkiye’yi bilmiyor. Dolayısıyla mukayese yapma noktasında zorlanabiliyor. Bilinmeli ki, 20 yıl öncenin Türkiye’si ile bugünün Türkiye’si arasında uçurumlar var” hatırlatmasında bulundu.

 

BUGÜNÜN TÜRKİYE’SİNİ ANLATTI

Türkiye’nin yakın siyaset tarihinin incelenmesi halinde başlıca dikkat çekecek hususun, vesayet olduğunun altını çizen AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, “Milletin iradesinin dikkate alınmadığı dönemler yaşandı bu ülkede. Bir Başbakan asılarak idam edildi. Askeri darbeler, muhtıralar, Türkiye’nin son 60 yılına damgasını vurdu. Bunlar hep dış kaynaklı girişimlerdi; çünkü Türkiye’nin silkelenip ayağa kalkmasını, büyüyüp gelişmesini istemediler, bugün de istemiyorlar. Gezi olayları, 15 Temmuz girişimi, sonrasında yaşanan ekonomik saldırılar, bunlar hep Türkiye’nin tökezlemesini sağlamak içindi. Ama hamdolsun, millet iradesi her seferinde üstün geldi, bu tuzaklara geçit vermedi. Artık hem içeride ve hem de dışarıda sağlam duruşlu, ayakları yere emin basan, rol belirleyen, oyun kuran ve kendi kararlarını kendisi alabilen bir Türkiye var. İşte bu noktaya son 20 yıl içerisinde verilen mücadeleler sayesinde gelindi, milletin feraseti ile gelindi” diye konuştu.

 

YAŞATMAK BİZİM ELİMİZDE

Sohbetinde tarihten örnekler de veren AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Türkiye’nin önünde artık bambaşka bir yüzyıl bulunduğunu kaydederek, “Bu kazanımları yaşatmak bizim elimizde, özellikle de gençlerimizin elinde. Çünkü karşımızda millet iradesini devre dışı bırakmak için her yolu mübah ve meşru gören bir yapı var. Buna müsaade etmemeliyiz, etmeyeceğiz” dedi.