ÖZEL HABER Haber Girişi : 26 Nisan 2024 12:10

BAŞTAN SONA HAKLI

BAŞTAN SONA HAKLI

Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, siyasi polemik ve tartışmalardan uzak durulması çağrısında bulundu. Başkan Karaca, seçim ardından siyasetin zirvesinin bu kez belediyelerin yardım dağıtımı ve 23 Nisan polemiklerine konu olduğuna dikkati çekerek, “Siyasette yaşanan bu tür sevimsiz polemikler, önceleri de sıkıcı geliyordu, şimdilerde ise çekilmez bir hal almış durumda” dedi. Esnafın işsiz, emeklinin ise asgari ücretlinin geliri ve geçim şartlarının ortada olduğunu kaydeden Karaca, kredi kooperatifleri aracılığı ile verilen düşük faizli kredilerin de seçimden hemen sonra para yokluğundan dolayı kapandığını hatırlattı. 

KARACA: ŞIK DEĞİL 
Başkan Hikmet Karaca, “Esnaf ve sanatkârın büyük bölümü kira ve fahiş zamlardan dolayı iş yerini kapatıyor, evine bir ekmek bile götürememenin derdine düşmüşken, ekonomik sıkıntılardan dolayı meydana gelen belirsizliğin adı bile henüz konulamamış durumda. Buna rağmen gerek iktidarın, gerekse muhalefetin geçtiğimiz bu olağanüstü günlerde bile hoş olmayan polemiklere girerek insanları farklı kutuplara ayırmaya çalışmaları hiç şık değil” ifadelerini kullandı. 

BÜYÜK DESTEK 
Karaca’nın sosyal medya hesabından yaptığı bu çağrı, takipçileri tarafından anında karşılık buldu. Sosyal medya kullanıcıları, son iki yıldır seçim gündemiyle yatıp kalkan Türkiye’nin siyasi tartışmalardan artık çıkması gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye’de siyasi tartışmalar son iki yıldır mide bulandırıcı düzeye ulaştı. Artık siyaset duymak, siyaset görmek ve siyasi tartışmalara tanıklık etmek istemiyoruz” dediler.