BASTIRAN KAZANACAK

 

Erzurumspor’umuzun İzmir’de ve özelliklede Altay’la oynadığı maçlar, bize hep iyi gelmiştir. Bir yandan onun rahatlığı var ama yinede işi sağlam tutmak lazım. Bu maçtanda galibiyetle ayrılmak için futbolcuların terlerinin son damlasına kadar mücadele etmeleri lazım. 
Altay’ın durumu çok kritik, ligin neredeyse sonuna park etmiş durumda. Bu yüzden elinden gelenin en iyisini yapmaya ve kendi evinde Erzurumspor’u alt etmeye çalışacak. Bu durumun futbolcularda farkındadır zaten; bu yüzden yapılması gereken şey, takımımızın maçın daha ilk yarısında ve ilk 20 dakikada elinden geldiğince bastırmak ve rakip üzerinde etkili olmak olmalıdır. Şimdi bizim takımın bir alışkanlığı var, ikinci yarının üzerinden 10 dakika geçer geçmez baskı gücümüz azalıyor ve kapanmaya başlıyoruz. Bu süreçte rakipten baskı yiyincede kapanıyor ve tehlike üstüne tehlike atlatıyoruz. O sebeple rakibin fişini daha ilk yarıda çekebilmemiz için özellikle ilk 20 dakikada mutlaka gol bulup, rakip takımın gardını düşürmeli ve panikleterek hata yapmalarıı sağlamalıyız. Eğer maç ikinci yarıya rakip takımın üstünlüğü yada eşitlikle girerse, skoru değiştirmekte zorlanabilir ve bu yüzden puan kaptırabiliriz. 
Eminim buna benzer bir tavsiyeyi Hakan hocada takıma vermiştir, bu yüzden içim rahat diyebilirim. Maçın parolası çok açık, bastıran kazanacak, ilk golü bulan maçtan galip ayrılacak.