BAY KEMAL…

CHP Lideri’nin Sosyal Konut Projesi ile ilgili olarak yaptığı paylaşımı görünce, gerçekten sesli güldüm. Her işe çomak sokmaya ve muhalefet etmeye alışkın bir liderin, bu kez sosyal konut projesini destekler mahiyette bir paylaşım yapmış olması gerçekten şaşırtıcıydı.

Şöyle bir algısı var, zannediyor ki, hükümet bu işin altında kalacak. Halbuki son 20 yıllık siyaset tarihimizde altta kalan bir tek kişi vardı, o da hep Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisiydi. Kendilerine hizmet eden medya kuruluşları, yazar ve çizerlerden bu konuda zılgıtı yediğini hep birlikte gördüğümüz Kemal Kılıçdaroğlu’nun samimi olmasa da böyle bir yaklaşım sergilemiş olması gerçekten de çok hoşuma gitti.

Muhalefet dediğin de böyle olmalı zaten. Vatandaşın faydasına olan her işe destek olmalı, yanlış gördüğüne de itiraz edip, doğrusunu oraya koymalı.

Tabi CHP’nin bugüne kadar yanlış dediği hiçbir şey için doğruyu göstermediğini biliyoruz. Çünkü onlarda bu vizyon yok, bunu en son Sakarya’daki Sakarya Meydan Muharebesi gafıyla zaten gördük. Adamcağız önüne koydukları metni okuyor, o kadar. Yoksa onun Türkiye’nin neresinde fındık üretilir, Türkiye’nin hangi şehrinde hayvancılık üst düzeydedir, hangi şehrine kar yağar ve hangi şehrinde Şubat ayında çiçekler açar, bildiği falan yok. Bilmediği için de ortaya koyacağı bir tek projesi de yok, görüş ve önerisi de yok.

Şaşırdım mı, hayır, ben şaşırmadım. Şaşırsa şaşırsa gözü kapalı ardından gidenler şaşırmıştır; onlar da zaten müzmin muhaliflerdir.

Ne diyeyim, sağlık olsun!