ÖZEL HABER Haber Girişi : 25 Nisan 2023 09:22

Bayramda ekmek krizi

Bayramda ekmek krizi
Önceki yılarda bayramın iki ve üçüncü günlerinde bile ekmek çıkartan fırıncılar, bu bayramda vatandaşa “pes” dedirtti.

Erzurum’da Ramazan bayramının son gününde adeta ekmek krizi yaşandı. Önceki yılarda bayramın iki ve üçüncü günlerinde bile ekmek üretimi yapan fırıncıların bu bayramda ekmek çıkartmaması, vatandaşların tepkisine neden oldu. Bayramın son gününde sokak-sokak ekmek arayan Dadaşlar, fırın işletmecilerinin bu tavrının doğru olmadığını belirterek, “Önceki yıllarda bayramın ikinci gününde bile ekmek bulmanın mümkün olduğu Erzurum’da, bu yıl üçüncü günde bile ekmek bulunamadı. Koskoca şehirde bir ya da iki fırın dışında ekmek çıkartan olmadı. Fırıncıların bu keyfi tutumu gerçekten rahatsız ediciydi” dediler. 

TEDBİR TATİLDEN ÖNCE ALINSIN
Bayram tatilleri öncesinde hem esnaf odaları birliği ve hem de belediyenin bu konuda tedbir alması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “Fırıncılar ekmek fiyatı belirlerken bu kurumların kapısını aşındırmasını biliyor ama her ne hikmetse ekmek üretimi söz konusu olunca bu kurumlar muhatap alınmıyor. Keşke ilgili kurumlar bu konuyu bayram tatillerinin öncesinde gündemlerine alıp, karara bağlasalar. Kimse de kendi kafasına göre davranmasa…” diye konuştular. 

BU MAĞDURİYET DERS OLSUN! 
Ramazan bayramının son gününde yaşanan ekmek krizinin, bundan sonraki bayramlar için ders olmasını isteyen vatandaşlar, “Gerekirse Büyükşehir Belediyesi tüm fırın işletmecilerine bayram tatilinin belirli günlerinde ekmek çıkartma zorunluluğu ve sorumluluğu getirecek. Koskoca bir şehirde fırın işletmecilerinin bu keyfi ve sorumsuz tavrı büyük bir mağduriyete sebep olmuştur. Fırınların sahipleri bile olsalar, hiç kimse bir şehirde böylesine sorumsuz ve keyfi davranma hakkına sahip olamaz!” diye konuştular.